LiteraBlog #CuVoceTare, S3E01: Nadine Vlădescu în dialog cu Andreea Esca. Cu pasiune, despre viață și meserie, alături de cea mai îndrăgită prezentatoare de știri din România

#CuVoceTare, S3E01: Nadine Vlădescu în dialog cu Andreea Esca. Cu pasiune, despre viață și meserie, alături de cea mai îndrăgită prezentatoare de știri din România

Începem sezonul trei al podcastului „Cu Voce Tare” alături de Andreea Esca, cea mai îndrăgită prezentatoare de știri din România, jurnalist de televiziune, realizator radio, redactor-șef A List Magazine. Nadine Vlădescu a provocat-o pe invitată să îi dezvăluie cine este ea când nu se află în fața camerelor de filmat și cum reușește să își păstreze zâmbetul pe buze în orice situație, oricât ar fi ea de dificilă.

La noi în familie s-a râs foarte mult, indiferent prin ce s-a trecut. Cred că fiecare dintre noi are capacitatea de a vedea mai mult lucrurile bune, chiar și atunci când sunt mai multe cele nu atât de bune. Depinde din ce unghi privești orice și cât de mult dorești să privești dintr-un anume unghi. Sunt momente în care nu sunt atât de bucuroasă pe cât par, dar cred că asta ține și de ceva ce mi-a spus mama când m-am hotărât să urmez această profesie:  «Vezi, Andreea, că ești așa cum ar fi un actor care are o piesă la teatru la oră fixă sau o balerină care are un spectacol. Trebuie să fie cea mai bună reprezentație pe care să o oferi, iar pe noi, cei care stăm în fotoliu și ne uităm la tine, nu ne interesează absolut deloc dacă ești bine sau ești rău. Vrem să vedem spectacolul în cea mai bună formă a lui. Dacă ai să poți să face asta toată viața, go for it. Dar dacă nu, decât să facem lucrurile așa și-așa, mai bine nu. » Cred că ține și de asta. Mi se pare că am obligația de a-mi face profesia extrem de bine și de a mă gândi, în primul rând, la telespectatorii mei și abia după aceea la cum sunt în ziua respectivă”, a spus Andreea Esca.

Ea a vorbit și despre iubirea pentru jurnalism, despre curiozitatea pentru poveștile oamenilor, despre toate proiectele în care este implicată și unde cel mai mult contează persoanele dragi pe care le are alături.

 „Sunt foarte interesată de oameni. Pe mine dacă mă lași în stația de troleibuz și vii peste o jumătate de oră, o să știu tot despre toată lumea, pentru că mă interesează. Nu sunt genul de persoană care își pune niște căști în urechi când se urcă în avion, ca să nu mai vorbească cu nimeni. Poveștile oamenilor mi se par cele mai interesante lucruri. Mi se par la fel de interesante ca lecturile pe care le facem și, de multe ori mă gândesc că poveștile pe care le ascult de la niște oameni aparent oarecare sunt atât de interesante, încât dacă le-aș scrie într-o carte, ai putea crede că e o ficțiune complet exagerată. De fapt, poveștile oamenilor cu mult mai complicate decât cele mai complicate istorii pe care le citim în cărți. Îți alegi profesia legat de această curiozitate pe care o ai nativ. Pur și simplu sunt oameni care sunt mai curioși decât alții și cred că de aceea ajungem să avem asemenea profesii, unii dintre noi.”

Întrebată de Nadine Vlădescu care sunt lucrurile care ar trebui spuse întotdeauna cu voce tare, Andreea Esca a răspuns: „Trebuie să spui cu voce tare atunci când crezi în ceva. Cred că trebuie să spui cu voce tare atunci când ceva nu e drept și când poți să ajuți ca lucrul respectiv să fie reparat. Cred că trebuie să spui cu voce tare dacă îți place sau nu îți place ceva și, în general, cred că în afara de vorbele de dragoste, nimic nu trebuie spus în șoaptă (…). Eu trebuie să iubesc în permanență ca să pot să fiu bine. Și când spun asta, mă refer la orice, nu neparat la oricine. Mă refer în general – trebuie să iubesc ceea ce fac, trebuie să-l iubesc pe cel de lângă mine, să iubesc ideea respectivă. Cred că sunt foarte atașată de asta.”  

Vă invităm să urmăriți episodul integral pe Spotify, iTunes, Apple Podcast și Google Podcasts, dar și pe canalul de YouTube al Editurii Litera și pe Litera Blog.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.