LiteraBlog #CuVoceTare: S3E05. Nadine Vlădescu în dialog cu Părintele Constantin Necula. Biblia. Cea mai citită carte din toate timpurile. Ediție de Paște

#CuVoceTare: S3E05. Nadine Vlădescu în dialog cu Părintele Constantin Necula. Biblia. Cea mai citită carte din toate timpurile. Ediție de Paște

Aprilie este luna în care lumea întreagă sărbătorește cartea în toate formele ei. Este și luna în care creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele, în acest an. Așa că nu puteam găsi un moment mai prielnic pentru a vorbi despre cea mai frumoasă și mai citită carte din toate timpurile: Biblia.

Vă invităm să ascultați o discuție cu voce tare – dar smerită – despre Biblie, despre care invitatul podcastului, Părintele Constantin Necula, spune ca este o carte care se citește în genunchi.

În citirea Bibliei se intră desculț, cu părul despletit, dacă îl ai, cu maximum de respect și pocăință față de text. E un text de foc, care arde. Dacă nu îți ard buricele degetelor, ce sens are să pui mâna pe ea? Scriptura nu e o carte de citit în fotoliu, în sesiunea de vară. Este un manual de supraviețuire la toate vremurile urâte pe care le trăim, indiferent ce generație suntem.(…) Cuvintele Scripturii sunt cuvinte de aur care sunt topite de o sută de ori, ele sunt tot timpul decojite, reașezate, regândite; ele sunt în folosul nostru, noi nu avem o Scriptură dușmană omului. (…)“ Preotul Constantin Necula

O ediție-eveniment a podcastului Cu voce tare, o abordare foarte modernă și plină de miez a însemnătății pe care o are Biblia, cartea pe care Părintele Necula ne îndeamnă să o citim întru bucurie.

Vă invităm să urmăriți episodul integral pe SpotifyRSSApple Podcast și Google Podcasts, dar și pe canalul de YouTube al Editurii Litera și pe Litera Blog.

Despre Părintele Constantin Necula

Constantin Necula este preot ortodox și profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. A absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna“ din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este autor de volume de predici, de studii și articole de specialitate, precum și de cărți pentru copii și tineri. A tradus mai multe cărți, a susținut conferințe în țară și în străinătate și a participat la o serie de emisiuni de radio și de televiziune atât la posturi naționale, cât și internaționale.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.