LiteraBlog O carte pe zi: „Povestea unui orfan” de Pam Jenoff

O carte pe zi: „Povestea unui orfan” de Pam Jenoff

Povestea unui orfan de Pam Jenoff este recomandarea zilei de joi, 11 februarie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi“, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Despre Povestea unui orfan, roman apărut la Editura Litera

La doar 16 ani, Noa a fost alungată de acasă după ce a rămas însărcinată cu un soldat nazist, după care a fost obligată să renunțe la propriul copil. Locuiește într-o mică gară și face curățenie ca să-și poată câștiga existența.

Într-o zi, ea descoperă un vagon de marfă în care zeci de bebeluși evrei erau transportați spre un lagăr de concentrare și își aduce aminte de copilașul care i-a fost luat. Într-un moment care îi va schimba viața, fură de acolo unul dintre copii și fuge cu el prin viscol.

Este salvată de un circ ambulant german, dar trebuie să învețe să evolueze la trapez ca să se poată ascunde, ceea ce-i atrage ostilitatea lui Astrid, trapezista principală a trupei.

La început rivale, cele două femei ajung să stabilească o legătură foarte strânsă, dar fațada care le protejează este din ce în ce mai fragilă.

Noa și Astrid trebuie să decidă dacă prietenia dintre ele este de ajuns ca să se salveze una pe alta sau dacă nu cumva secretele pe care le ascunde fiecare vor distruge tot ce au realizat.

Ce spun criticii despre Povestea unui orfan de Pam Jenoff

„O frumoasă poveste de dragoste și iertare, despre o femeie care se luptă să-și găsească identitatea și propria cale în tumultul celui de al Doilea Război Mondial.“ (Kristin Hannah)

„Când vine vorba despre reînvierea unei epoci trecute, autoarea nu are egal.“ (Susan Wiggs)

„Plină de duioșie și profund emoționantă… Cu siguranță o carte de păstrat în bibliotecă.” (Karen White)

Despre Pam Jenoff

Pam Jenoff s-a născut în Maryland și a crescut într-o suburbie a orașului Philadelphia. A urmat Universitatea George Washington din Washington, D.C., și Universitatea Cambridge din Anglia. După un masterat în istorie la Cambridge, a primit un post important în Ministerul american al Apărării. Încheindu-și activitatea aici, Jenoff s-a mutat în Departamentul de Stat. În 1996 a fost repartizată la Consulatul SUA din Cracovia. A părăsit serviciul diplomatic în 1998 pentru a urma cursurile de drept la Universitatea din Pennsylvania, iar în prezent lucrează ca avocat la Philadelphia, unde se implică, de asemenea, pro bono, în proiecte care vizează tineri defavorizați, cantine sociale și persoane fără adăpost.

Printre romanele sale se numără: Iubita comandantului (aparută la Editura Litera), The Diplomat’s Wife, The Ambassador’s Daughter, The Winter Guest, The Last Summer at Chelsea Beach.

Nu știi ce să citești, care sunt cele mai bune cărți, cele mai noi apariții, cei mai vânduți autori? Afli de luni până vineri, la Digi24. „O carte pe zi“ te așteaptă în cadrul jurnalelor de știri de la orele 8:00 și 11:00 cu tot ce trebuie să știi pentru o lectură de calitate.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.