LiteraBlog O carte pe zi: „Bărbați care urăsc femeile și femei care-i iubesc” de Susan Forward

O carte pe zi: „Bărbați care urăsc femeile și femei care-i iubesc” de Susan Forward

Bărbați care urăsc femeile și femei care-i iubesc. Când dragostea doare fără să știi de ce de Susan Forward este recomandarea zilei de miercuri, 17 noiembrie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

„Atentă să evite platitudinile și vorbăria, Susan Forward scoate cu sagacitate la lumină una dintre laturile întunecate ale relațiilor dintre femei și bărbați.“ (Kirkus Review)

Oare așa ar trebui să se simtă iubirea?

  • Bărbatul pe care îl iubești își arogă dreptul de a controla felul cum trăiești și cum te porți?
  • Ai renunțat la oameni sau activități importante pentru tine ca să-l faci pe el fericit?
  • Este extrem de gelos și posesiv?
  • Trece de la un comportament plin de farmec la o criză de furie fără niciun avertisment?
  • Îți desconsideră opiniile, sentimentele sau realizările?
  • Te privează de căldură, de bani, de aprobarea lui sau de sex ca să te pedep­sească?
  • Te învinovățește pentru tot ce nu merge bine în relația voastră?
  • Ai impresia că trăiești cu teamă și că îi ceri tot timpul iertare?

Dacă, răspunzând la aceste întrebări, descoperi anumite tipare comportamentale ale celui pe care îl iubești, s-ar putea să fii îndrăgostită de un misogin – un bărbat care te iubește, dar care îți provoacă o suferință imensă pentru că se poartă ca și cum te-ar disprețui.

Susan Forward spune povestea mai multor cupluri cu care a avut de-a face în realitate și redă mărturiile unor bărbați și femei captivi în asemenea relații negative. Rezultatul este un ghid clar, cuprinzător și plin de compasiune, cu ajutorul căruia poți ajunge să înțelegi comportamentul distructiv al bărbatului de lângă tine și rolul pe care tu însăți îl joci în perpetuarea lui.

A doua parte a cărții te învață pas cu pas ce poți face ca să rescrii scenariul relației voastre, să-ți vindeci suferința, să-ți recâștigi respectul de sine și să decizi în deplină cunoștință de cauză cum te organizezi mai departe: fie reconstruiești relația cu partenerul pe baze noi, fie găsești curajul să ieși din ea și să-ți asumi o nouă viață.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.