LiteraBlog O carte pe zi: „Curajul de a nu fi pe placul celorlalți” de Ichiro Kishimi și Fumitake Koga

O carte pe zi: „Curajul de a nu fi pe placul celorlalți” de Ichiro Kishimi și Fumitake Koga

Curajul de a nu fi pe placul celorlalți de Ichiro Kishimi și Fumitake Koga este recomandarea zilei de vineri, 2 iulie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Pornind de la teoriile lui Alfred Adler, una dintre figurile marcante ale psihologiei secolului XX, cartea, construită sub forma dialogului socratic, ne arată că fiecare dintre noi își poate controla propria viață, fără a se lăsa influențat de traumele trecutului sau de îndoielile și așteptările celor din jur.

Acest mod de gândire profund eliberatoare, susține psihologia adleriană, ne ajută să ne dezvoltăm curajul de a ne schimba și să renunțăm la limitările impuse atât de noi înșine, cât și de cei din jurul nostru. O carte care ne va schimba viața și ne va ajuta să ne eliberăm mintea de gânduri și atitudini negative, făcând în același timp o schimbare durabilă, să atingem fericirea adevărată și să avem succes în orice domeniu al vieții noastre.

DESPRE ICHIRO KISHIMI ȘI FUMITAKE KOGA

Ichiro Kishimi s-a născut la Kyoto, unde încă locuiește, în anul 1956. Încă din liceu și-a dorit să devină filosof. După 1989, pe când studia filosofia clasică occidentală, cu accent pe scrierile lui Platon, a început să studieze lucrările de psihologie ale lui Adler; acum scrie și susține conferințe pe acest subiect și le oferă consiliere tinerilor în clinicile psihiatrice, în calitate de consilier acreditat și consultant în cadrul Societății Japoneze de Psihologie Adleriană. A tradus în japoneză mai multe dintre lucrările lui Alfred Adler, printre care Sensul vieții și Caracterul nevrotic, și este autorul volumului Introducere în psihologia adleriană, pe lângă numeroase alte cărți.

Fumitake Koga, scriitor profesionist și autor deținător al mai multor premii prestigioase, s-a născut în 1973. A publicat numeroase lucrări de non-ficțiune foarte apreciate de către cititori. A descoperit psihologia adleriană înainte să împlinească 30 de ani și a fost profund impresionat de modul în care aceasta sfidează ideile convenționale despre înțelepciune. Ulterior, Koga l-a vizitat în numeroase rânduri pe Ichiro Kishimi în Kyoto, aflând de la acesta informații esențiale legate de psihologia lui Adler, pe care le-a notat sub formă de dialoguri socratice, metoda clasică din filosofia greacă folosită în această carte.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.