LiteraBlog O carte pe zi: „Gândește ca un călugăr” de Jay Shetty

O carte pe zi: „Gândește ca un călugăr” de Jay Shetty

Gândește ca un călugăr de Jay Shetty este recomandarea zilei de marți, 16 februarie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

În această carte Shetty transpune înțelepciunea atemporală pe care a acumulat-o pe când era călugăr în sfaturi practice pe care le poate aplica oricine, în fiecare zi, pentru a duce o viață mai puțin anxioasă și mai plină de sens.

Despre Gândește ca un călugăr, volum apărut la Editura Litera

În cartea Gândește ca un călugăr, Shetty se inspiră din perioada în care a fost călugăr și ne învață cum putem elimina obstacolele de pe drumul către realizarea deplină a potențialului nostru și către stăpânirea de sine.

Shetty transformă lecții abstracte în sfaturi și exerciții concrete, pe care le putem aplica pentru a reduce stresul, a ne îmbogăți relațiile cu alții și a aduce lumii drept prinos ceea ce descoperim bun și valoros în adâncul nostru. Ne dovedește că toată lumea poate – și ar trebui – să gândească asemenea unui călugăr.

Despre Jay Shetty

Shetty a crescut într-o familie ai cărei membri aveau trei variante de carieră: să devină medici, să ajungă avocați sau să se rateze. Rudele lui au fost convinse că el alesese a treia opțiune: în loc să participe la ceremonia de absolvire a colegiului, a plecat în India, unde s-a făcut călugăr, a meditat în fiecare zi între patru și opt ore și și-a închinat viața ajutorării altora.

După trei ani, unul dintre mentorii săi i-a spus că ar avea mai multă influență asupra lumii dacă ar părăsi calea călugăriei pentru a împărtăși din experiența și înțelepciunea dobândită și altora. Cum avea datorii mari, dar nu și un CV care să impresioneze, Shetty s-a mutat din nou în nordul Londrei, cu părinții săi.

A reluat legătura cu foști colegi de școală – mulți lucrau deja în corporații de prim rang – și a descoperit că trăiau chinuiți de stres, într-o veșnică tensiune, fără să fie fericiți. Oamenii aceștia l-au invitat să le fie life coach, să-i învețe ce înseamnă starea de bine, un scop în viață și cum să trăiască ancorați în prezent. De atunci, Shetty a devenit unul dintre cei mai populari lideri de opinie din lume.

În prezent, Jay Shetty este povestitor, autor de podcasturi și… fost călugăr. Ceea ce-și propune este să-și „facă înțelepciunea virală“. În 2017 a fost inclus în topul „Forbes 30 Under 30“ pentru aportul lui semnificativ la schimbarea lumii media.

Și-a asumat misiunea de a împărtăși înțelepciunea fără vârstă a lumii într-un mod accesibil, relevant și practic. A creat mai mult de 400 de clipuri video virale, care au fost vizionate de peste 5 miliarde de ori, și este gazda celui mai popular podcast de sănătate și wellness din lume, On Purpose.

Nu știi ce să citești, care sunt cele mai bune cărți, cele mai noi apariții, cei mai vânduți autori? Afli de luni până vineri, la Digi24. „O carte pe zi“ te așteaptă în cadrul jurnalelor de știri de la orele 8:00 și 11:00 cu tot ce trebuie să știi pentru o lectură de calitate.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.