LiteraBlog O carte pe zi: „Lumina din întuneric” de Sharon Cameron

O carte pe zi: „Lumina din întuneric” de Sharon Cameron

Lumina din întuneric de Sharon Cameron este recomandarea zilei de vineri, 19 februarie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Povestea extraordinară a Stefaniei Podgórska, o adolescentă poloneză care, în timpul celui de al Doilea Rrăzboi Mondial, a ascuns în podul casei treisprezece evrei.

Despre Lumina din întuneric, roman apărut la Editura Litera

În anul 1943, Stefania, o tânără de șaisprezece ani, lucrează în prăvălia familiei Diamant din Przemyśl, Polonia, croindu-și drum prin cântec în viețile și sufletele oamenilor.

Totul se schimbă când armata germană invadează Przemyśl. Familia Diamant este obligată să se mute în ghetou, iar Stefania rămâne singură, într-un oraș sub ocupație nazistă, și nevoită să aibă grijă de Helena, sora ei în vârstă de șase ani. Împreună, cele două fete sunt puse în fața unei decizii terifiante, aceea de a-l ascunde pe Max, prietenul lor, și, în cele din urmă, pe alți doisprezece evrei.

Iar când doi ofițeri germani le rechiziționează casa, Stefania mai are de făcut o alegere crucială.

Ce spun criticii despre Lumina din întuneric de Sharon Cameron

„Zbuciumată, sfâșietoare și, totuși, plină de speranță.” (Jennifer Donnelly, autoarea romanului Sora vitregă)

„Obsedantă și poetică. O incredibilă poveste despre curaj, supraviețuire și sfidare.” (Alan Gratz, autorul bestsellerului Prizonierul B-3087)

„Emoționantul roman al lui Sharon Cameron amestecă momentele de teroare pură cu incredibila putere interioară a acestei tinere femei, care a fost mama mea. Este o carte care îmi depășește toate așteptările.” (Ed Burzminski, fiul Stefaniei Podgórska)

Despre Sharon Cameron

Romanul de debut al lui Sharon Cameron, The Dark Unwinding, a primit premiul „Sue Alexander” al Societății Scriitorilor și Ilustratorilor de Cărți pentru Copii, pentru Ceamai promițătoare operă de debut, și premiul Zmeul de Cristal al aceleiași asociații, și a fost inclus în selecția ALA a „Celor mai bune opere de ficțiune pentru tineri”.

Sharon a mai scris și continuarea, A Spark Unseen; Rook, selectată pe lista IndieBound „Zece alegeri de top – romane indie“, The Forgetting, un bestseller #1 The New York Times și parte din lista IndieBound, și perechea sa, The Knowing.

Locuiește cu familia ei în Nashville, Tennessee, și o puteți urmări pe Twitter la @SharonCameronE, sau pe pagina ei web, www.sharoncameronbooks.com.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.