LiteraBlog O carte pe zi: „Pâmânt american” de Jeanine Cummins

O carte pe zi: „Pâmânt american” de Jeanine Cummins

Pământ american de Jeanine Cummins este recomandarea zilei de vineri, 26 februarie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Considerată a fi cea mai controversată carte a anului 2020, Pământ american, de Jeanine Cummins este o poveste despre viață, despre visuri și despre migrație, despre frica care-i determină pe mexicani să-și părăsească țara și să se refugieze în Statele Unite.

DESPRE ROMANUL PĂMÂNT AMERICAN, APĂRUT LA EDITURA LITERA

Lydia Quixano Pérez trăiește în orașul mexican Acapulco și este proprietara unei mici librării. Are un fiu în vârstă de opt ani, Luca, lumina ochilor ei, și un soț minunat, jurnalist de profesie. Și cu toate că realitatea dură a cartelurilor începe să-și facă simțită prezența, viața Lydiei este, în principiu, una destul de confortabilă.

Deși știe că nu se vor vinde, Lydia aduce în librărie și o parte dintre cărțile ei favorite. Într-o bună zi, un bărbat intră în magazin și alege câteva cărți, printre care și două dintre preferatele ei. Javier este un erudit și un bărbat fermecător. Ceea ce Lydia nu știe este ca acesta e liderul celui mai nou cartel al drogurilor din oraș. După ce soțul ei publică un articol în care vorbește fără ocolișuri despre proaspătul jefe, viața întregii familii se va schimba radical. Silită să fugă din oraș în urma asasinării soțului și a rudelor sale, Lydia călătorește împreună cu fiul ei cu faimosul tren La Bestia spre nord, către Statele Unite, acolo unde Javier nu-i poate găsi.

Scrisă cu măiestrie, sfâșietoare și încărcată de o profundă umanitate, Pământ american este acel gen de carte care te marchează și te schimbă fundamental, unul dintre cele mai importante romane contemporane.

CE SPUN CRITICII DESPRE ROMANUL PĂMÂNT AMERICAN, JEANINE CUMMINS

Stephen King:  „Pământ american este un roman extraordinar, un spectacol perfect echilibrat, cu teroarea de o parte și iubirea de cealaltă… Scriitura este impecabilă, iar povestea nu dezamăgește în nici un punct. Superb.“

Kristin Hannah„Relevant, puternic, extraordinar. Un amestec remarcabil de bucurie și teroare, impregnat la tot pasul de forța regenerativă a iubirii materne și de capacitatea nesfârșită a ființei umane de a nădăjdui.“

John Grisham: „De mult nu am mai citit o carte atât de captivantă precum Pământ american. Intriga este tensionată, inteligentă și imprevizibilă… Personajele sunt violente, pline de compasiune, sadice, fragile și eroice. Este un roman profund autentic.“

DESPRE SCRIITOAREA JEANINE CUMMINS

Jeanine Cummins este autoarea romanelor The Outside BoyThe Crooked Branch și American Dirt, carte publicată în peste 30 de țări. Totodată, Cummins a scris un volum de factură autobiografică, A Rip in Heaven.

Jeanine Cummins trăiește în New York cu soțul și cei doi copii.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.