LiteraBlog O carte pe zi: „Sally Jones. Maimuța criminalului” de Jakob Wegelius

O carte pe zi: „Sally Jones. Maimuța criminalului” de Jakob Wegelius

Sally Jones. Maimuța criminalului de Jakob Wegelius de este recomandarea zilei de marți, 10 august 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Lisabona, în jurul anului 1900: Într-o înfruntare în port, un om cade în apă. Trupul său nu este găsit niciodată. Cu toate acestea, marinarul finlandez Henry Koskela este acuzat de crimă și condamnat la douăzeci și cinci de ani de închisoare.

Din dorința de a demonstra nevinovăția prietenului ei, Sally Jones pornește într-o călătorie plină de aventuri pe străzile înguste din Lisabona, apoi în Alexandria și Bombay, pänă în fabulosul palat al maharajahului din Bhapur. Pe drumul spre adevăr întälnește o tänără care cäntă fado minunat, un episcop suspect, un paznic de cimitir prietenos, un comisar sinistru, o cămilă cu trei cocoașe și un maharajah capricios… Un jurnal fascinant și un roman de aventuri construit după toate regulile genului, perfect pentru fanii misterelor și ai poveștilor cu detectivi.

Ce spun criticii despre Sally Jones. Maimuța criminalului

,,Probabil, cea mai fermecătoare carte pe care am citit-o anul acesta. „ (The New York Times)

„Nu mai știu când am citit ultima dată un roman cu așa o plăcere netulburată. Ingenios, emoționant, captivant, antrenant și, lucrul cel mai important, cu personaje care parcă mi-ar fi vechi prieteni.“ (Philip Pullman)

,,Extraordinar… o carte de pus în mâna copiilor și adulților deopotrivă.” (Observer)

Distincții

  • Premiul Mildred L. Batchelder (SUA, 2018)
  • Premiul german pentru literatură pentru copii (Germania, 2017)
  • Premiul pentru literatură pentru copii și tineret al Consiliului Nordic (2015)
  • Premiul August pentru literatură pentru copii și tineret (Suedia, 2014)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.