LiteraBlog O carte pe zi: „Tokyo pentru totdeauna” de Emiko Jean

O carte pe zi: „Tokyo pentru totdeauna” de Emiko Jean

Tokyo pentru totdeauna de Emiko Jean este recomandarea zilei de miercuri, 21 iulie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Izumi este o adolescentă americană de origine japoneză care duce o existență tipică pentru tinerii din ultimul an de liceu, în Statele Unite. Se distrează cu prietenele sale, e o fire plină de umor și ironie, are o adevărată pasiune pentru oja în culorile tari și adoră hanoracele comode sau colanții de yoga. Dar cum se împacă oare toate acestea cu statutul de prințesă imperială? Adolescenta născută și crescută în Statele Unite este confruntată cu o neașteptată descoperire personală: ea este nici mai mult, nici mai puțin decât fiica Prințului Moștenitor al Japoniei.

O călătorie spectaculoasă din Mount Shasta la Tokyo și o transformare ca-n povești, în decorul fascinant al Japoniei contemporane.

Ce spun criticii despre Tokyo pentru totodeauna

„O descriere vie și fidelă a americanilor de origine japoneză, o explorare a moștenirii lor culturale, și o lectură fascinantă pentru toate categoriile de cititori.” (BOOKLIST)

„Flerul lui Emiko pentru detaliile spectaculoase – mâncarea, castelele, confesiunile, intrigile de curte și florile de cireș – m-a făcut să nu mă pot dezlipi de această lume a splendorii pe care nu mai voiam s-o părăsesc.” (David Yoon, autorul cărții Frankly in Love)

„În ciuda palatelor strălucitoare și a poveștii de dragoste care te face să visezi cu ochii deschiși, cartea nu e un basm tipic cu prințese. Izumi este o povestitoare adorabilă, incisivă și curajoasă care se luptă să împace educația ei americană cu moștenirea de familie japoneză.” (Katharine McGee, autoarea cărții American Royals)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.