LiteraBlog O carte pe zi: „Zen. Arta de a trăi simplu” de Shunmyo Masuno

O carte pe zi: „Zen. Arta de a trăi simplu” de Shunmyo Masuno

Zen. Arta de a trăi simplu de Shunmyo Masuno este recomandarea zilei de marți, 13 aprilie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Prin intermediul unor lecţii clare, practice, uşor de aplicat – câte una pe zi, vreme de 100 de zile – renumitul călugăr budist Shunmyo Masuno ne prezintă rodul a secole de înţelepciune pentru a ne învăţa cum să trăim o viaţă Zen.

Descoperă cum:

  • alinierea pantofilor după ce îi scoţi din picioare îţi poate aduce ordine în minte;
  • uirea mâinilor în gassho poate calma iritarea şi conflictele;
  • aşezarea pe farfurie a furculiţei după fiecare înghiţitură te poate ajuta să fii mai recunoscător pentru ceea ce ai;
  • înţelegerea conceptului de ichi-go ichi-e poate face interacţiunile zilnice mai pline de sens;
  • plantarea unei flori şi observarea acesteia în timpul creşterii te poate învăţa să îmbrăţişezi schimbarea;
  • ieşitul afară ca să priveşti apusul poate face din fiecare zi o sărbătoare.

Lângă fiecare lecţie este inclus un desen minimalist, care îţi oferă şansa să te relaxezi trăgând aer adânc în piept între două asemenea exerciţii. Cu fiecare lecţie zilnică, vei învăţa să descoperi fericirea nu prin căutarea experienţelor extraordinare, ci prin realizarea de mici schimbări în viaţă, deschizându-te spre un simţ reînnoit al liniştii şi al calmului interior.

Nu știi ce să citești, care sunt cele mai bune cărți, cele mai noi apariții, cei mai vânduți autori? Afli de luni până vineri, la Digi24. „O carte pe zi“ te așteaptă în cadrul jurnalelor de știri de la orele 8:00 și 11:00 cu tot ce trebuie să știi pentru o lectură de calitate.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.