LiteraBlog O carte pe zi: „Fecioarele” de Alex Michaelides

O carte pe zi: „Fecioarele” de Alex Michaelides

Fecioarele, noul volum al autorului Alex Michaelides, este recomandarea zilei de marți, 6 iulie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24. Cu acest volum, autorul bestsellerului internațional Pacienta tăcută le oferă cititorilor un thriller literar captivant care împletește mitologia greacă, psihologia, obsesia și crima.

Edward Fosca e un ucigaș. În privința asta, Mariana n-are nici o îndoială. Dar Fosca e intangibil. Profesor de tragedie greacă la Cambridge, chipeș și charismatic, este adorat de colaboratori și de studenți deopotrivă – mai cu seamă de membrele unei societăți secrete cunoscute drept Fecioarele.

Mariana Andros este o psihoterapeută strălucită, dar aflată la limita echilibrului interior, care devine obsedată de grupul Fecioarelor atunci când o membră a acestuia, prietenă de-a lui Zoe, nepoata ei, este găsită moartă la Cambridge.

Citește și: INTERVIU VIDEO cu Alex Michaelides, autorul bestsellerului „Pacienta tăcută”

Ea însăși absolventă a acelei universități, Mariana bănuiește că dincolo de frumusețea idilică a clopotnițelor și turnurilor, dincolo de tradițiile străvechi se ascunde ceva sinistru. Și ajunge la convingerea că, în pofida alibiului său, Edward este vinovat de crimă. Dar de ce și-ar ucide profesorul una dintre studente? Și de ce revine el mereu la riturile asociate Persefonei, fecioara arhetipală, și la călătoria ei în lumea subterană? Când e găsit un alt cadavru, obsesia psihoterapeutei de a dovedi vinovăția lui Fosca scapă de sub control, amenințând să-i distrugă credibilitatea și cele mai apropiate relații. Însă Mariana este hotărâtă să-l oprească pe ucigaș cu orice preț, chiar și acela al vieții sale.

Ce spun criticii despre Fecioarele

„Cel mai important roman despre mediul universitar de la Istoria secretă a Donnei Tartt, plin până la vârful turlelor visătoare cu mister, crimă, emoție și o nostalgie dureroasă pentru tot ceea ce lăsăm în trecut – locuri, iubiți și sinele nostru din tinerețe. Milioanele de cititori care au apreciat Pacienta tăcută vor fi încântați să afle că Alex Michaelides ne surprinde iarăși cu o întorsătură de situație imposibil de anticipat.” (Tony Parsons)

„Al doilea roman al lui Alex Michaelides, îndelung așteptat, iese în fine de sub tipar… Premisa Fecioarelor este seducătoare, iar firul narativ, irezistibil.” (The New York Times)

„Un thriller psihologic uluitor… Michaelides e de neoprit.” (Publishers Weekly)

„Alex Michaelides dă o lovitură decisivă cu acest al doilea roman. Fecioarele este un exemplu perfect de carte pe care n-o poți lăsa din mână.” (David Baldacci)

„Alex a reușit aproape imposibilul întrecând Pacienta tăcută cu acest thriller literar irezistibil, care-și captivează cititorul de la începutul pasionant până la finalul sinistru…. O realizare de excepție. (Harriet Tyce)

„O lectură delicios de sumbră, absolut fascinantă, cu un deznodământ care m-a lăsat cu gura căscată. Mi-a plăcut chiar mai mult decât Pacienta tăcută, iar ăsta nu-i puțin lucru!” (Lucy Foley)

„O cursă palpitantă, care-ți face inima să-ți sară din piept. Un triumf extraordinar. (Stephen Fry)

Citește și: O carte pe zi: „Pacienta tăcută” de Alex Michaelides

Despre Alex Michaelides

Alex Michaelides s-a născut în Cipru, tatăl său fiind grec-cipriot, iar mama englezoaică. A studiat literatura engleză la Universitatea Cambridge și a făcut un masterat pentru a deveni scenarist la Institutul American de Film din Los Angeles. A scris scenariul filmului The Devil You Know (2013), cu Rosamund Pike, și a fost coscenarist la The Con is On (2018), cu Uma Thurman, Tim Roth, Parker Posey și Sofia Vergara. Pacienta tăcută (2019) este primul său roman.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.