LiteraBlog O carte pe zi: „Omulețul roșu” de Doina Ruști

O carte pe zi: „Omulețul roșu” de Doina Ruști

Omulețul roșu de Doina Ruști este recomandarea zilei de marți, 13 iulie 2021, în cadrul rubricii „O carte pe zi”, un proiect Litera în parteneriat cu Digi24.

Omulețul roșu de Doina Ruști completează colecția „Biblioteca de Proză Contemporană”, coordonată chiar de scriitoare. Al doilea volum din colecție al autoarei plasează povestea în Bucureștiul anilor 2000: iubire și aventură, începuturile Internetului, iar mai presus de toate alazar, locul în care se nasc poveștile.

Citește și: Cronică a romanului „Omulețul roșu” de Doina Ruști: „Uimitoare este capacitatea de a povesti din atât de multe perspective”


Alazarul, pur sentiment al uluirii, este un univers halucinant, convulsiv, absurd, dar și coerent și real, așa cum poate fi doar fantezia, o țară a minunilor, electronică, bizară și imprevizibilă, în care Laura se aventurează, fermecată și obstinată, ca o telematică Alice.“ (Roberto Merlo)

DESPRE DOINA RUȘTI

Doina Ruști scris trilogia fanariotă, compusă din Homeric (2019), Mâța Vinerii (2017) și Manuscrisul fanariot (2015), dar și alte romane de succes, cu miză socială puternică: Fantoma din moară (2008), Lizoanca (2009), Zogru (2006), Omulețul roșu (2004) s.a. Cel mai recent roman al său este Paturi oculte (2020).

Citește și: Un nou volum al scriitoarei Doina Ruști în „Biblioteca de Proză Contemporană” – „Omulețul roșu”

Traduse în peste 15 limbi, inclusiv în chineză, scrierile sale s-au bucurat de exegeze laudative. Printre altele, a primit Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România (2008) și Premiul Ion Creangă, al Academiei Române (2009).

Doina Ruști coordonează colecția Biblioteca de Proză Contemporană, la Editura Litera, este scenaristă și ține cursuri de scriere creativă la Universitatea din București.

De aceeași autoare:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.