LiteraBlog Un nou volum al scriitoarei Doina Ruști în „Biblioteca de Proză Contemporană” – „Omulețul roșu”

Un nou volum al scriitoarei Doina Ruști în „Biblioteca de Proză Contemporană” – „Omulețul roșu”

Omulețul roșu de Doina Ruști completează colecția „Biblioteca de Proză Contemporană”, coordonată chiar de scriitoare. Al doilea volum din colecție al autoarei plasează povestea în Bucureștiul anilor 2000: iubire și aventură, începuturile Internetului, iar mai presus de toate alazar, locul în care se nasc poveștile.


Alazarul, pur sentiment al uluirii, este un univers halucinant, convulsiv, absurd, dar și coerent și real, așa cum poate fi doar fantezia, o țară a minunilor, electronică, bizară și imprevizibilă, în care Laura se aventurează, fermecată și obstinată, ca o telematică Alice.“ (Roberto Merlo)

Urmărește un dialog cu Doina Ruști și Roberto Merlo, profesor la Universitatea din Torino, traducător, despre volumul Omulețul roșu!

Despre Doina Ruști

Doina Ruști a scris romanele Manuscrisul fanariot (2015), Fantoma din moară (2008), Lizoanca (2009), Zogru (2006) ș.a. Cel mai recent roman al său este Paturi oculte (2020). Operele sale au fost traduse în peste 15 limbi. Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România (2008) și Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române (2009).

DESPRE PATURI OCULTE, CEL MAI RECENT ROMAN AL SCRIITOAREI DOINA RUȘTI

Doi studenți de la Litere se îndrăgostesc în mod straniu, după ce intră în contact cu niște paturi mistice. Aventura lor generează un șir de întâmplări, care duc spre proprietarii anteriori ai paturilor și chiar mai departe, în dumbrava crepusculară. Scris alert, în decupaje care mențin tensiunea pe tot parcursul cărții, noul roman are în prim-plan o poveste contemporană, cu ramificații nu doar în trecut, ci și în lumea subtilă, a cauzelor și a marilor întrebări. Un roman ontologic într-un stil simplu, etalat pe un background erudit.

CE SPUN CRITICII DESPRE romanele ei

 Il Libero: „Scriitoare de talent, Doina Ruști persiflează fantasticul noir.”

El Mercurio, Santiago de Chile: „Plină de umor în unele secvențe, în altele tragică și feroce, uneori fantastică și luminoasă ca o pictură de Chagall.“

La Stampa: „Cu totul copleșitoare este explozia de expresii originale și fulminante prin care Doina Ruști își descrie personajele.“

„Biblioteca de Proză Contemporană” își propune să acorde atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, să întregească peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite:

Din această colecție fac parte și:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.