LiteraBlog Biblioteca Jules Verne: aventuri ce depășesc imaginația!

Biblioteca Jules Verne: aventuri ce depășesc imaginația!

Redescoperă geniul vizionar al lui Jules Verne și capodoperele sale literare într-o ediție exclusivă de colecție, care include cea mai bună selecție din ciclul Călătorii extraordinare, cu ilustrații inspirate din ediția originală Hetzel, din secolul al XIX-lea.

Descoperă o ediție de lux, cu un aspect grafic de excepție. Legată în pânză, cu decorațiuni și ilustrații inspirate din desenele ediției originale Hetzel, cu finisaje de o calitate deosebită și reproduceri ale ilustrațiilor originale în interior. Abonează-te acum la întreaga colecție!

O viață trăită sub imperiul imaginației

Născut la Nantes, în 1828, într-o familie bretonă aparținând clasei de mijloc, Jules Verne a făcut studii de drept, pe care
le‐a abandonat pentru a se dedica literaturii. Împins de o nesfârșită curiozitate și de pasiunea pentru geografie, a scris cărți remarcabile, care au devenit capodopere ale literaturii mondiale, iubite atât de critici, cât și de marele public, de adulți și de copii în egală măsură.

Jules Verne este unul dintre cei mai prolifici și mai citiți autori din literatura mondială.
Operele sale cele mai cunoscute, adunate în seria Călătorii extraordinare, conțin idei atât de vizionare, încât i-au adus autorului lor renumele de părinte al genului science-fiction. Succesul lor se datorează celor două linii directoare care au fascinat societatea epocii:
— Aventurile exploratorilor care se avântă în teritorii necunoscute până atunci.
— Progresele științifice și tehnologice care au fost plăsmuite în operele sale, cu un pas înainte față de realitățile timpului său.

Autor prolific, Verne a scris în jur de o sută de romane, precum și povestiri și piese de teatru. A lucrat până aproape de sfâșitul vieții, stingându-se la Amiens, în 1905.

Credit foto: Cristina Venedict

Pierre-Jules Hetzel a fost singurul editor al operei lui Verne de-a lungul carierei vizionarului scriitor. I-a fost prieten apropiat și aveau în comun dorința de a face cunoscute descoperirile științifice în rândul tinerilor. Hetzel era convins că știința reprezintă cheia progresului.

Pentru seria Călătoriilor Extraordinare, Hetzel a acordat o mare importanță și esteticii ediției, adaptând-o gusturilor publicului.
Astfel a apărut ideea copertelor cartonate, îmbrăcate în pânză și bogat decorate.

Pentru interior, cei mai mari artiști ai epocii au fost invitați să ilustreze textele cu gravuri, transformând astfel edițiile în capodopere ale literaturii.

Primele volume ale colecției

OCOLUL PĂMÂNTULUI ÎN OPTZECI DE ZILE
Phileas Fogg este un britanic rezervat și retras, care duce o viață liniștită. Până într-o zi, când face un pariu cu prietenii pe toată averea sa că va putea să facă ocolul lumii în optzeci de zile, iar ziarul Daily Telegraph urmează să scrie despre această temerară inițiativă. Pornește așadar într-o călătorie plină de obstacole și dificultăți, folosindu-se de toate mijloacele de locomoție pentru a traversa Europa, America de Nord, Africa și Asia: trenuri, vapoare, trăsuri, chiar și un elefant sau o sanie… Urmărit constant de polițistul Fix, ferm convins că eroul nostru este de fapt un spărgător de bănci, va reuși oare Fogg să-și ducă la bun sfârșit îndrăznețul plan?

20 000 DE LEGE SUB MĂRI
Dispariția a numeroase vase a semănat neliniște în navigația din apele internaționale. Amenințarea reprezentată de un monstru misterios a dus la formarea unei expediții care urma să-l vâneze, condusă de profesorul Pierre Aronnax, loialul Conseil și harponierul canadian Ned Land. În confruntarea cu teribila creatură, eroii sunt azvârliți în mare, de unde sunt salvați și ajung la bordul lui Nautilus, un submarin extrem de avansat tehnologic și comandat de insondabilul căpitan Nemo. Astfel, eroii romanului descoperă minunățiile care populează adâncurile oceanelor.

COPIII CĂPITANULUI GRANT I. ÎN AMERICA DE SUD
După ce au descoperit un misterios mesaj într-o sticlă, scris de naufragiatul Harry Grant, căpitanul vasului Britannia, frații Mary și Robert pleacă într-o expediție de salvare a tatălui lor dispărut, însoțiți de Lordul Glenarvan și soția sa, de maiorul Mac Nabbs, cartograful francez Jacques Paganel și echipajul iahtului Duncan. În timpul călătoriei, înfruntă triburi periculoase, animale sălbatice și furtuni teribile, în ceea ce avea să devină cea mai mare aventură a vieții lor. În primul volum, eroii cărții explorează coastele Americii de Sud.

CINCI SĂPTĂMÂNI ÎN BALON
Samuel Fergusson, un înțelept explorator englez, a inventat un tip nou de balon cu hidrogen, care permite efectuarea unor zboruri lungi. Împreună cu servitorul și prietenul său loial, Dick Kennedy, cei doi decid să traverseze continentul african la bordul balonului. Totul decurge lin pe ruta stabilită inițial, până când ajung la lacul Victoria, dar acolo, pe neașteptate, se confruntă cu vremea neprietenoasă și cu dificultățile legate de triburile locale. Cu siguranță, întoarcerea cu bine în Anglia va fi o aventură pasionantă.

COPIII CĂPITANULUI GRANT II. ÎN AUSTRALIA
Prima pistă pe care o urmează Duncan se dovedește a fi fără succes. Corabia face apoi o oprire în Australia în căutarea capitanului Grant. Aici întâlnesc un fost intendent de pe vasul Britannia, pe nume Ayrton, care se oferă să îi conducă la locul naufragiului. Însă Ayrton este de fapt un impostor, care nu era prezent în momentul avarierii navei pentru că fusese abandonat înainte în Australia, după ce încercase fără succes s-o acapareze pentru a o folosi la piraterie.

CĂPITAN LA CINCISPREZECE ANI
Dick Sand, un mus în vârstă de cincisprezece ani, trebuie să preia conducerea bricului Pilgrim după ce capitanul Hull și restul echipajului sunt uciși la o vânătoare de balene. Dick va fi nevoit să se lupte cu vânturile și cu vânătorii de sclavi pentru a-i duce pe doamna Weldon, pe fiul ei Jack, vărul Bénédict și câinele Dingo, supraviețuitorii unui naufragiu, până în California.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.