LiteraBlog Festivalul de Carte pentru Copii: program ziua II

Festivalul de Carte pentru Copii: program ziua II

În perioada 9-13 martie 2022, Editura Litera organizează Festivalul de Carte pentru Copii, eveniment online ce își propune să-i inspire pe cei mici și să le cultive dragostea pentru lectură, prin interviuri cu autori și ilustratori, dezbateri pe teme din universul copilăriei, momente de lectură, reduceri și un atlas superb drept cadou.

A început prima ediție a Festivalului Carte pentru Copii pe Litera.ro

Pe parcursul celor cinci zile de eveniment, v-am pregătit un program bogat și diversificat pentru copii, familii, pentru profesioniști ai educației și, în general, pentru toți iubitorii de carte.

Evenimente în avanpremieră, LIVE pe pagina de Facebook a Editurii Litera:

Pe pagina de Facebook a Editurii Litera vă dau întâlnire cei mai îndrăgiți scriitori de cărți pentru copii și adolescenți precum: Elena Favilli (Povești de seară pentru fete rebele), Martin Widmark (Nelly Rapp, Maia și Alex, detectivi de succes), Ben Brooks (Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel), Beth Turley (Dacă aceasta ar fi o poveste, Orașul cu nume de copac), Ganit și Adir Levy (Ce va face Danny?), Ruth Wielockx (Leti și Luca), T.A. Barron (Merlin), dar și personalități ale științei, politicii și culturii românești – istoricul Adrian Majuru, ambasadorul Viorel Isticioaia-Budura, astronomul Adrian Șonka și Ovidiu Raețchi, specialist în politică externă.

În plus, pe Litera.ro cititorii pot găsi la reducere atât cărțile autorilor invitați, cât și alte titluri din oferta editorială, ce vor beneficia de reduceri de până la 80% și un cadou în valoare de 59,90 lei: Atlasul minunilor lumii. Cele mai spectaculoase monumente,de Daniela Celli, la comenzi de peste 169 lei.

ZIUA II: Calendarul evenimentelor ce vor avea loc joi, 10 martie 2022

De la ora 10:00, vă invităm să urmăriți un dialog cu Martin Widmark, autorul seriei Nelly Rapp, direct din studioul de scris al acestuia

Vezi în premieră pentru România, un dialog despre cum au fost create cărțile și personajele seriei Nelly Rapp. În limba suedeză, „rapp“ este un cuvânt vechi care însemna „rapid“, iar cărțile spun povestea lui Nelly cea rapidă care va avea de-a face cu o serie de aventuri, întâlnind pe parcursul narațiunii o mulțime de monștri, fantome, vampiri și alte ființe fantastice. Toate acestea reprezintă mai degrabă o metaforă pentru monștrii interiori ai celor mici, o confruntare cu propriile frici, cu propriile emoții și, în același timp, reprezintă o lecție despre cum să se descurce cu ceilalți sau cu ceea ce este altfel decât ei.

Martin Widmark este cel mai popular scriitor suedez și unul dintre cei mai reprezentativi autori de literatură pentru copii. A primit premiul copiilor pentru cea mai bună carte timp de 11 ani la rând. Cărțile sale sunt traduse în peste 35 de limbi.

La ora 13:00, vă dau întâlnire Laura Frunză și Ruth Wielockx, creatoarea personajelor „Leti și Luca“

Ești invitatul nostru la un dialog între Ruth Wielockx, autoarea de origine belgiană și creatoarea personajelor Leti și Luca, un cuplu năstrușnic de gemeni, și Laura Frunză, traducătoare și blogger literar, despre procesul de a scrie cărți pentru copii. Temele abordate de scriitoare și felul cum autoarea gândește cartea în mod unitar, creând deopotrivă textul și ilustrația cărților sale, descriu un univers tandru și prietenos al copilăriei.

Lumea creată și imaginată în această serie este una veselă, caldă, iubitoare, în care copiii simt că sunt îngrijiți, fericiți și în siguranță. Sigur aveți povestioare simpatice cu frați gemeni, asemeni lui Leti și Luca. Le împărtășiți cu noi? 

De la ora 16:00, Excelența Sa, Viorel Isticioaia-Budura, ne introduce în cultura asiatică și ne prezintă, totodată, diplomația pe înțelesul copiilor

Excelența Sa, Viorel Isticioaia-Budura, fost diplomat în țări precum Japonia, China sau Coreea de Sud, explică copiilor ce înseamnă diplomația, cum putem cultiva curiozitatea, prietenia și armonia dintre popoare pentru a evita neînțelegeri și conflicte politice și militare. Prin intermediul unor figurine și simboluri specifice Asiei, domnul ambasador oferă o lecție remarcabilă de cultură și civilizație celor mici.

Viorel Isticioaia-Budura (n. 1952, Oradea), absolvent al Facultății de Filosofie-Istorie, Universitatea Bucureşti, și al Facultății de Limba și Literatura Chineză, Universitatea Nankai, Tianjin, R.P. Chineză, este un diplomat de carieră a cărui activitate a vizat mai ales spațiul est-asiatic. A fost ambasador, reprezentant cu însărcinări speciale pe regiunea Asiei, MAE (2018-2019), ambasador al Uniunii Europene în Japonia (2014-2018), șef al Departamentului Asia-Pacific, Serviciul European de Acțiune Externă, Bruxelles (2011-2014), ambasador al României în R.P. Chineză (2002-2011), ambasador al României în Republica Coreea (2000-2002), ministru-consilier la Ambasada României în Marea Britanie (1998-2000), director adjunct, Departamentul pentru ONU și organizații internaționale, MAE (1996-1998), ministru-consilier la Ambasada României în Japonia (1992-1996), șef de cabinet al prim-ministrului (1990-1992), atașat de presă la Ambasada României în R.P. Chineză (1985-1990), diplomat în MAE (1978-1985).

A primit numeroase ordine și distincții: Ordinul Soarelui Răsare cu Stea de Aur și Argint, acordat de Guvernul Japoniei (2020), Medalia Ambasador al Prieteniei, acordată de Asociația de Prietenie a Poporului Chinez cu Străinătatea (2011), Ordinul pentru merite diplomatice al Republicii Coreea (2002), Ordinul Cavaler al Serviciului Credincios, acordat de președintele României (2000), Diplomatul Anului 2010, premiu acordat de ziarul Nine O’Clock.

De asemenea, are o bogată experiență didactică: Cursul de protocol și tehnici diplomatice, Masteratul de relații internaționale, Universitatea București (2020), MAE: curs de drept diplomatic pentru diplomații debutanți (1997-1998), SNSPA: curs postuniversitar de probleme regionale Asia-Pacific (1997-1998), Guest Professor la Universitatea Beijing de Studii Străine (2007-2011), Institutul Diplomatic Român, MAE: expuneri privind politica externă a UE și relațiile cu Asia (2018-2019), Colegiul de Apărare, MApN: expuneri privind politica externă a UE și evoluții regionale în Asia (2018-2021). Din 2019 este pensionar și locuiește, împreună cu soția, Tania, la București.

Împreună cu Asociația MagiCAMP suntem alături de copiii refugiați din Ucraina prin donații de cărți de colorat și articole de papetărie pentru activități de bricolat, pentru a reda măcar puțin din normalitatea copilăriei.  #citimpentrupace

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.