- 30%

- 30%

Nabokov in America

Autor: Robert Roper
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
Preț standard 34,90 lei Preț special 24,43 lei

Reducere 30%

0,00 lei

Versiuni disponibile

Carte tiparita
24,43 lei
Ebook
Citeste pe
0,00 lei
Primele 15 zile, apoi 48 RON / luna (abonament Voxa nelimitat)
Născut într-o familie rusă remarcabilă, Vladimir Nabokov a ajuns în America fugind din calea naziștilor și și-a amintit perioada petrecută aici drept cea mai împlinită a vieții sale. Într-adevăr, cele mai bune lucrări ale lui s-au născut din răspunsul său la poveștile acestui pământ. Cu farmec și profunzime,...

Născut într-o familie rusă remarcabilă, Vladimir Nabokov a ajuns în America fugind din calea naziștilor și și-a amintit perioada petrecută aici drept cea mai împlinită a vieții sale. Într-adevăr, cele mai bune lucrări ale lui s-au născut din răspunsul său la poveștile acestui pământ.

Cu farmec și profunzime, Robert Roper completează această perioadă din viața autorului: prietenia lui cu Edmund Wilson, timpul petrecut la Cornell, rolul său la Muzeul Harvard de Zoologie Comparativă.

Dar cartea își găsește nucleul narativ în călătoriile lui Nabokov și ale familiei sale în Vest. Roper a cercetat noi surse pentru a găsi detalii despre aceste călătorii și urmărește influența lor semnificativă în opera lui Nabokov: pe autostrăzile cu două benzi și în motelurile și cafenelele de la sfârșitul anilor 1940, simțim cum se schițează Lolita și înțelegem familiaritatea seducătoare a lui Nabokov cu viața cotidiană a Americii.

 

Fascinant... Robert Roper reușește să aducă argumente convingătoare privind rolul esențial pe care l-a jucat America atât în crearea Lolitei, cât și în configurarea carierei ulterioare a lui Nabokov. The New York Times

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
attribute_icon
Mar 2021
Nr. pagini:
attribute_icon
512
Tip coperta:
attribute_icon
Broșată
Format:
attribute_icon
140x200
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-6835-6
Traducator(i):
attribute_icon
Carmen Ardelean
Pretul afisat este orientativ

Detalii produs

Data apariției  :  3 mar. 2021
Autor(i)  :  Robert Roper
Numar pagini  :  512
Tip Coperta  :  Broșată
Format  :  140x200
colectie  :  Carte Pentru Toti
Categorie  :  Non-Fictiune Generala
ISBN  :  978-606-33-6835-6
Traducator(i)  :  Carmen Ardelean

Din aceeasi categorie

Vezi toate