Jojo Moyes

Jojo Moyes,  jurnalistă și scriitoare britanică, s-a născut în 1969 la Londra. A studiat la Royal Holloway și Bedford New College, London University.

Cu o bursă finanțată de The Independent, a absolvit un curs de jurnalism la City University din Londra în 1992. Cu excepția anului 1994, când a trăit în Hong Kong și a scris pentru Sunday Morning Post, Moyes a lucrat în următorii zece ani la Independent în diferite funcții. În 2002 a devenit corespondent al ziarului pe teme de arte și media.

A debutat ca romancieră în 2002, printre volumele sale de început numărându-se Dragoste într-o zi ploioasă, Bazarul visurilor, În căutarea unui destin, Silver Bay și Ultima scrisoare de dragoste, ultimul, câștigător al Premiului Romanul de dragoste al anului, acordat de Asociația Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.

Cel mai mare succes de până acum l-a avut însă cu romanul Înainte să te cunosc, carte ecranizată și vândută în peste 10 milioane de exemplare. Au urmat volumele Fata pe care ai lăsat-o în urmă, Un bărbat și o femeie, După ce te-am pierdut și Eu, și totuși alta, ultimele două întregind trilogia începută cu romanul Înainte să te cunosc.

Jojo Moyes locuiește în Essex, Anglia, cu soțul și cei trei copii.

Produsul a fost adaugat in cos cu succes

Mergi la cosul de cumparaturi

Continua cumparaturile

Care sunt cele mai populare carti scrise de Jojo Moyes?

Jojo Moyes este o autoare britanica de succes, iar printre romanele sale cele mai cunoscute se numara bestsellerurile Inainte sa te cunosc, Dupa ce te-am pierdut, Eu, si totusi alta, Vara in care te-am intalnit, Darul stelelor, Ultima scrisoare de dragoste, Muzica noptii, Dans in arena, Bazarul visurilor, Silver Bay, Fata pe care ai lasat-o in urma, In cautarea unui destin, Un bilet pentru Paris, toate publicate in Romania la Editura Litera.

Ce tipuri de carti scrie Jojo Moyes?

Jojo Moyes scrie povesti de dragoste amuzante si emotionante pentru generatia de azi, cu personaje incantatoare, pe care cititorii le simpatizeaza instant. La Editura Litera, cartile sale au fost publicate in colectia Blue Moon.