LiteraBlog Eveniment editorial Litera: lansarea cărții „Neuroleptic“, de Dorian Dron

Eveniment editorial Litera: lansarea cărții „Neuroleptic“, de Dorian Dron

Neuroleptic, de Dorian Dron, cea mai nouă apariție editorială din Colecția „Biblioteca de proză contemporană” Litera, este o poveste de dragoste halucinantă, construită ca un puzzle.

Evenimentul de lansare va fi găzduit de cea mai frumoasă librărie din țară – Cărturești Carusel, joi, 18 mai 2023, de la ora 18:30. Participă alături de autor Cristina Bogdan, decanul Facultății de Litere al Universității București și Liviu G. Stan, prozator și jurnalist.

Despre Neuroleptic

Poveste de dragoste halucinantă, construită ca un puzzle, în jurul unei enigmatice fete cu tricou galben, romanul aduce o viziune proaspătă și o poveste bine scrisă despre un personaj care trebuie să scape de acuzații prin dezlegarea unor întâmplări încurcate.

„Seducător prin atmosferă, empatic prin stilul confesiv.“ (Doina Ruști)

„Talentul scriitorului este acela de a face trecerile atât de line, încât nu mai știi dacă ești într-un text sau într-o scenă mișcată, decupată dintr-un film.“ (Cristina Bogdan)

Despre Dorian Dron

Dorian Dron (n. 9.11.1987), filolog de formație, a debutat în 2018, cu un roman bine primit de public, Scara (AB4), urmat de un al doilea roman, Amin­tirile unui spălător auto (2021). Publică frecvent proză scurtă și eseuri, fiind colaborator constant al revistei Ficțiunea OPTm. Cea mai recentă scriere a sa este povestirea „Mesajul“, din volumul Dragos­tea când te doare (2022).

Despre Colecția „Biblioteca de proză contemporană”

Colecția „Biblioteca de proză contemporană” face parte din portofoliul Editurii Litera și este coordonată de scriitoarea Doina Ruști. În momentul de față, colecția însumează un număr important de prozatori din toate generațiile, autori de roman în mare parte, unii dintre ei debutanți. „Biblioteca de proză contemporană”  acordă atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, pentru a întregi peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.

Te-ar mai putea interesa și:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.