LiteraBlog Editura Litera la Gaudeamus 2023

Editura Litera la Gaudeamus 2023

Editura Litera are plăcerea să își invite cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți între 22–26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat anul acesta la Pavilionul Central Romexpo.

Cele cinci zile de târg vor aduce experiențe de lectură fabuloase prin bestsellerele momentului, discuții literare, sesiuni de autografe, sărbătorirea a #9anideClubdeCarteLitera și evenimente captivante pentru cei mai tineri cititori.

Din seria noutăților, portofoliul Litera numără câteva apariții extraordinare, printre care Impostorul, cea mai recentă carte de Zadie Smith, Palatul de cristal, de Amitav Ghosh și Misterul cărților de tarot, de Katy Hays. Printre cărțile premiate pe care le puteți găsi la târg amintim Biroul de elucidare a destinelor, de Gaelle Nohant, Grand Prix RTL Lire Magazine Littéraire 2023, o carte fascinantă din punct de vedere istoric, sfâșietoare la nivel uman.

Printre cărțile-eveniment ale târgului, cititorii vor remarca Bătălia pentru viitorul României, de Mircea Geoană, o fină analiză politică a comunității globale și a României. O recomandare premium este volumul semnat de Bono, Surrender. 40 de piese, o singură poveste – o carte fascinantă ce oferă o perspectivă insolită asupra vieții interioare a artistului.

Iubitorii de non-ficțiune vor găsi la standul Editurii Litera și bestsellere din categoria psihologie, lifestyle și memorii: Nu mă poți răni, de David Goggins, carte vândută în peste 4 milioane de exemplare; Istoria viitorului. Elite, contraelite și calea spre dezintegrare politică, de Peter Turchin; Iluminismul. Căutarea fericirii. 1680–1790, de Ritchie Robertson. O altă carte extrem de așteptată este Arta de a lua cele mai bune decizii. Sfaturi practice pentru a gândi limpede în orice situație, de Shane Parrish.

Încă un eveniment spectaculos al acestei ediții de Gaudeamus va fi participarea lui Igor Bergler, cel mai vândut scriitor român din ultimii ani. Igor Bergler se va întâlni cu cititorii la standul Litera pentru lansarea romanului grafic Biblia pierdută, ilustrat de Sorin Sorășan, și a Cronicilor nesăbuinței. Adevăruri istorice, în trilogia Charles Baker.

Nu lipsesc lansările din colecția „Biblioteca de Proză Contemporană“. La standul Litera puteți găsi cărțile autorilor români Marius Balo, Păturica roz. Întemnițat în China comunistă, și Doina Gecse-Borgovan, Rătăciri deliberate, o mostră strălucită de proză scurtă. 

Cele 5 zile de târg nu aduc doar evenimente de neratat, ci și promoții atractive: 60% reducere la orice carte din colecția Carte pentru toți, 50% reducere la colecția Prima mea bibliotecă, 50% reducere la colecția Descoperă psihologia, 30% reducere la toate cărțile de Crăciun, 30% reducere la o selecție din cărțile BookTok. Cadourile culturale nu lipsesc de la standul Litera, unde vă așteptăm cu bucurie și cu multe surprize bibliofile.

Iată programul complet de evenimente din standul Editurii Litera:

Miercuri, 22 noiembrie
10:00 Deschiderea standului Editurii Litera la Târgul de carte Gaudeamus 2023

Joi, 23 noiembrie
13:00 Disney 100 – Wish, dedicat copiilor mari și mici  
Moderatoare: Monica Davidescu

18:00 Lansare de carte 
Istoria viitorului, de Peter Turchin 
Invitați: Maria Camelia Crăciun, profesor universitar, New Europe College fellow (NEC), Bedros Horasangian, scriitor, publicist 
Moderatoare: Ioana Bâldea Constantinescu, jurnalist cultural, moderatoarea podcastului #CuVoceTare

Vineri, 24 noiembrie
15:00 Lansare de carte 
Rătăciri deliberate, de Doina Borgovan 
Moderatoare: Ioana Bâldea Constantinescu, jurnalist cultural, moderatoarea podcastului #CuVoceTare
Invitați: Alina Purcaru, scriitoare și critic literar, Sabina Varga, jurnalist și moderatoarea podcastului #Zest 

16:30 Lansare de carte 
Impostorul, de Zadie Smith
Moderatoare: Ioana Bâldea Constantinescu, jurnalist cultural, moderatoarea podcastului #CuVoceTare
Invitați: Ioana Pârvulescu, scriitoare, Radu Paraschivescu, scriitor  

17:30 Lansare de carte 
Surrender. 40 de piese, o singură poveste, de Bono
Moderatoare: Ioana Bâldea Constantinescu, jurnalist cultural, moderatoarea podcastului #CuVoceTare
Invitați: Mihai Dinu, jurnalist Europa FM, Valentina Băințan, jurnalist TVR 

18:30 Lansare de carte
Bătălia pentru viitorul României, de Mircea Geoană
Participă, alături de autor: Mihai Morar, jurnalist

Sâmbătă, 25 noiembrie 
12:00 Meet & greet cu Andrei Ciobanu, autorul cărții Să te mut

13:00 Lansare de carte 
Păturica roz, de Marius Balo
Participă, alături de autor: Peter Humphrey, jurnalist

14:30 Dezbatere literară
Noua literatură: tipărită și audiobook
O discuție cu Florin Spătaru, Roxana Ruscior și Dorian Dron – autori Biblioteca de Proză Contemporană

16:00 Dublă lansare de carte
Biblia pierdută. Roman grafic. Partea întâi, de Igor Bergler și ilustrații de Sorin Sorășan, și Cronicile nesăbuinței. Adevăruri istorice în trilogia Charles Baker, de Igor Bergler
Moderatoare: Lavinia Șandru, jurnalistă
Participă, alături de autor: Damian Anfile, doctorand în istorie, Adrian Artene, jurnalist, Bogdan Bucur, lector universitar doctor 

17:30 Eveniment „7 ani de Club de Carte”
Aniversarea comunității de cititori Litera

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.