LiteraBlog Invitație la evenimentul de premiere a concursului de debut literar „Primul roman“, ediția a II-a

Invitație la evenimentul de premiere a concursului de debut literar „Primul roman“, ediția a II-a

Concursul de debut literar „Primul roman“, ediția a II-a, organizat de Editura Litera, a ajuns la final. Juriul – format din Doina Ruști, Cristina Bogdan, Emanuela Ilie și Ligia Pârvulescu – a ales manuscrisul volumului câștigător – Nașterea eroului, semnat de Andrei Ungureanu, care va fi publicat în „Biblioteca de Proză Contemporană“.

Miercuri, 28 septembrie, ora 18:00, vă invităm la festivitatea de premiere, în Grădina Casei Filipescu-Cesianu, pentru a felicita împreună marele câștigător.

Despre Andrei Ungureanu

Născut în 1992, în satul Valea Popii (Argeș), Andrei Ungureanu e doctorand, bursier al guvernului francez și asistent universitar (Sibiu). A publicat volumul Povestiri și întâmplări din țara fumului (2021). Romanul Nașterea eroului a câștigat Premiul I, la concursul „Primul roman“, ediția a II-a, organizat de Editura Litera.

Despre romanul Nașterea Eroului

Este povestea unui tânăr sărac dintr-o țară francofonă, ficțională, care fuge în Europa gonit nu atât de foame și de mizerie, cât de o nevoie ineluctabilă de a-și găsi adevărata menire. Text cu miză socială și filozofică, cu poveste puternică și excelent scrisă, romanul lui Andrei Ungureanu s-a detașat clar în cadrul concursului.

Evenimentul va fi organizat sub egida „Deznodământul nu contează“ și va presupune o discuție despre premiile de debut.

Program:

Premierea câștigătorilor concursului, Locul I, II și III; O polemică între Ligia Pârvulescu și Andrei Ungureanu, cei doi premianți ai concursului, ediția I și ediția II; Doina Ruști, președinta juriului, cu un discurs din partea Editurii Litera; Cristina Bogdan și Emanuela Ilie vor discuta despre „Cum se dă un premiu?“; Dorian Dron va avea o lectură aleatorie – citește unde se deschide cartea.

Vă așteptăm în grădină pentru discuții despre literatură și valoarea unui premiu literar.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.