LiteraBlog Monica Davidescu, ambasador educațional al Editurii Litera și gazdă a proiectului „O poveste pe zi”!

Monica Davidescu, ambasador educațional al Editurii Litera și gazdă a proiectului „O poveste pe zi”!

Obișnuința lecturii este esențială pentru succesul școlar al elevilor. Misiunea școlii este aceea de a permite tuturor copiilor să stăpânească lectura, și, de asemenea, să își dezvolte interesul pentru cărți și pentru plăcerea de a citi.

Editura Litera dorește să vină în întâmpinarea elevilor și a cadrelor didactice, astfel că, începând cu anul școlar 2021-2022, dă startul campaniei O poveste pe zi – un amplu proiect de încurajare a lecturii în rândul elevilor din învățământul primar din România. Proiectul se va bucura de prezența și de implicarea activă a actriței Monica Davidescu, în calitate de ambasador educațional. 

Sub cupola proiectului O poveste pe zi, elevii și profesorii din învățământul primar pot beneficia pe parcursul anului școlar de o serie de conferințe și activități dedicate cărții și lecturii.

TUTORIALE DE LECTURĂ

Prima componentă a proiectului va cuprinde tutorialele prezentate de Monica Davidescu despre arta și știința lecturii. Acestea vor fi personalizate și puse la dispoziția învățătorilor, pentru a fi folosite ca material didactic la clasă.

Tutorialele de lectură cu Monica Davidescu vor fi elaborate împreună cu experți în educație și comunicare și vor acoperi inclusiv problematici cu care se confruntă profesorii în procesul lor de educare: de la abordarea lecturii pentru copiii cu CES sau dislexici până la utilizarea lecturii ca instrument de motivare intrinsecă a elevilor. O atenție deosebită se va acorda și tutorialelor de lectură pentru dezvoltarea aptitudinilor artistice ale copiilor.

CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ PENTRU ÎNVĂȚĂTORI

De asemenea, în luna octombrie va fi organizată, în cadrul proiectului, o Conferință națională a învățătorilor din România,care va aborda lectura din toate perspectivele ce o fac să fie atât de importantă: de la alfabetizare până la modelarea comportamentului elevilor. Conferința va beneficia de prezența și expertiza specialiștilor din toate domeniile care implică actul lecturii: profesori, psihologi școlari, scriitori, ilustratori, artiști. 

În cadrul conferinței, Monica Davidescu, ambasador educațional Litera, va citi o carte, interpretând pentru învățători diverse moduri de lectură, pentru a ilustra tonalitatea și accentele care trebuie puse pe text astfel încât povestea să fie captivantă pentru elevi.

Acest proiect, care vizează întreaga comunitate educațională, este în concordanță puternică cu misiunea Litera de încurajare a lecturii în rândul copiilor și al tinerilor, iar informațiile oferite și specialiștii implicați vor fi elemente esențiale pentru succesul garantat.

Cui i se adresează acest proiect?

Proiectul O poveste pe zi se adresează tuturor învățătorilor din România – și, implicit, elevilor acestora. Toate acțiunile proiectului sunt gratuite pentru învățătorii care optează pentru folosirea la clasă a noilor manuale Litera aprobate de Ministerul Educației pentru învățământul primar în anul 2021. 

Pentru înscriere în program, acces la acțiunile de lectură pentru întreaga clasă (realizate de Monica Davidescu) și alte detalii, completați formularul de mai jos. 

Click aici pentru a completa formularul!

Manualele Litera, declarate câștigătoare la licitația organizată de Ministerul Educației în 2021

Editura Litera a participat la licitația organizată de Ministerul Educației în 2021 cu o serie de proiecte de manuale, dintre care au fost declarate câștigătoare la prima sesiune de aprobări: manualul de Dezvoltare personală pentru clasa a II-a, manualul de Muzică și mișcare pentru clasa a II-a, manualul de Comunicare în limba modernă 1 franceză pentru clasa a II-a.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.