LiteraBlog VIDEO. Litera Educațional dă startul campaniei „Lecturi de vacanță” cu o poveste după La Fontaine, în lectura actriței Monica Davidescu

VIDEO. Litera Educațional dă startul campaniei „Lecturi de vacanță” cu o poveste după La Fontaine, în lectura actriței Monica Davidescu

Editura Litera dă startul campaniei „Lecturi de vacanță”, un amplu proiect de încurajare a lecturii în învățământul primar, susținut de actrița Monica Davidescu, ambasador educațional. Întrucât obișnuința lecturii este esențială pentru succesul școlar al elevilor, acest proiect își propune ca toți copiii din învățământul primar să își dezvolte interesul pentru cărți și pentru plăcerea de a citi.

În această primă întâlnire, Monica le citește celor mici povestea Șoarecele de la oraș și șoarecele de la țară, după La Fontaine.

Sub cupola acestui proiect, elevii și profesorii din învățământul primar pot beneficia pe parcursul anului școlar de o serie de conferințe și activități dedicate cărții și lecturii.

TUTORIALE DE LECTURĂ

Prima componentă a proiectului va cuprinde tutorialele prezentate de Monica Davidescu despre arta și știința lecturii. Acestea vor fi personalizate și puse la dispoziția învățătorilor, pentru a fi folosite ca material didactic la clasă.

Tutorialele de lectură cu Monica Davidescu vor fi elaborate împreună cu experți în educație și comunicare și vor acoperi inclusiv problematici cu care se confruntă profesorii în procesul lor de educare: de la abordarea lecturii pentru copiii cu CES sau dislexici până la utilizarea lecturii ca instrument de motivare intrinsecă a elevilor. O atenție deosebită se va acorda și tutorialelor de lectură pentru dezvoltarea aptitudinilor artistice ale copiilor.

CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ PENTRU ÎNVĂȚĂTORI

De asemenea, în luna octombrie va fi organizată, în cadrul proiectului, o Conferință națională a învățătorilor din România,care va aborda lectura din toate perspectivele ce o fac să fie atât de importantă: de la alfabetizare până la modelarea comportamentului elevilor. Conferința va beneficia de prezența și expertiza specialiștilor din toate domeniile care implică actul lecturii: profesori, psihologi școlari, scriitori, ilustratori, artiști. 

În cadrul conferinței, Monica Davidescu, ambasador educațional Litera, va citi o carte, interpretând pentru învățători diverse moduri de lectură, pentru a ilustra tonalitatea și accentele care trebuie puse pe text astfel încât povestea să fie captivantă pentru elevi.

Acest proiect, care vizează întreaga comunitate educațională, este în concordanță puternică cu misiunea Litera de încurajare a lecturii în rândul copiilor și al tinerilor, iar informațiile oferite și specialiștii implicați vor fi elemente esențiale pentru succesul garantat.

CUI I SE ADRESEAZĂ ACEST PROIECT?

Proiectul se adresează tuturor învățătorilor din România – și, implicit, elevilor acestora. Toate acțiunile proiectului sunt gratuite pentru învățătorii care au optat pentru folosirea la clasă a noilor manuale Litera aprobate de Ministerul Educației pentru învățământul primar în anul 2021. 

Mai multe detalii aici: Monica Davidescu, ambasador educațional al Editurii Litera și gazdă a proiectului „O poveste pe zi”!

Ne întâlnim din nou joi, 26 august 2021, cu o nouă lectură: Povestea Gretei Thunberg din volumul Povești pentru fete și băieți care vor să salveze lumea.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.