LiteraBlog Rezultatele concursului de debut literar „Primul roman“, ediția a III-a

Rezultatele concursului de debut literar „Primul roman“, ediția a III-a

Concursul de debut literar „Primul roman“, ediția a III-a, organizat de Editura Litera, a ajuns la final. Juriul – format din Doina Ruști, Cristina Bogdan, Emanuela Ilie și Ligia Pârvulescu – au analizat manuscrisele înscrise în concurs.

În perioada 15 iunie – 15 iulie 2023, scriitorii aflați la început de drum și-au înscris manuscrisele în concursul de debut literar „Primul roman“, ediția a III-a.

Manuscrisele trimise la adresa [email protected] au fost citite de juriul prestigios, premiul mare fiind – publicarea manuscrisului câștigător în colecția „Biblioteca de proză contemporană“, Editura Litera. Colecția acordă atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, pentru a întregi peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.

Concursul de debut literar „Primul roman”, ediția a III-a, organizat de Editura Litera, se încheie anul acesta fără rezultate notabile. Din păcate, niciunul dintre textele inscrise în concurs nu s-a ridicat la exigențele publicării. Vă așteptăm anul viitor, cu începere din luna iunie, ca de obicei.

Despre Colecția „Biblioteca de proză contemporană“

Colecția „Biblioteca de proză contemporană“ face parte din portofoliul Editurii Litera și este coordonată de scriitoarea Doina Ruști. În momentul de față, colecția însumează un număr important de prozatori din toate generațiile, autori de roman în mare parte, unii dintre ei debutanți. „Biblioteca de proză contemporană“ acordă atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, pentru a întregi peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.

Despre Editura Litera

Editura Litera are o tradiție de 34 de ani în editarea de carte. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, a editat 9000 de titluri, într-un tiraj total de peste 50 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea catalogului editorial, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte din România.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.