special_discount_tag

Dumnezeu nu este Mare. Vol. 52

Nota ta:
19,90 lei

Versiuni disponibile

Carte tiparita
19,90 lei
Ebook
Citeste pe
0,00 lei
Încearcă gratuit, renunță oricând
Cartea de față nu este o lectură facilă. Dimpotrivă, șochează la fiecare pagină, încercând să ne scoată din conformismul călduț în care ne-am instalat și să ne facă să gândim. La fel ca Bertrand Russell în eseul De ce nu sunt creștin (1927), Hitchens încearcă să demonstreze că religia este o invenție umană,...

Cartea de față nu este o lectură facilă. Dimpotrivă, șochează la fiecare pagină, încercând să ne scoată din conformismul călduț în care ne-am instalat și să ne facă să gândim. La fel ca Bertrand Russell în eseul De ce nu sunt creștin (1927), Hitchens încearcă să demonstreze că religia este o invenție umană, un efect al fricii noastre de moarte și de neant.
Autorul vânează contradicțiile „cărților sfinte“, indiferent că aparțin creștinismului, islamului sau iudaismului. Hitchens îmbină argumente științifice și citate din marii filosofi cu descrierea unor evenimente sociale și politice sau chiar cu anecdote savuroase. Inteligența argumentației și stilul plin de vervă, chiar virulent pe alocuri, au transformat cartea într-unul dintre „textele canonice“ ale ateismului contemporan.
Mai întâi în Londra, apoi în New York și Washington, Hitchens a devenit o personalitate marcantă. El scrie cu strălucire și sensibilitate, dar și cu o furie reală.
The New York Times
Stilul lui Hitchens este științific (îi citează pe Dawkins, Shakespeare, George Eliot), dar în același timp ușor de înțeles pentru cititorul obișnuit. Este amuzant, dar și răutăcios, vânează absurditățile „miracolelor“ Bibliei, numindu-i „bufoni“ pe toți cei care nu sunt de acord cu el.
The Associated Press

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
attribute_icon
Nov 2018
Nr. pagini:
attribute_icon
432
Tip coperta:
attribute_icon
Broșată
Format:
attribute_icon
110 x 165
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-3236-4
Traducator(i):
attribute_icon
Patricia Neculae

Produsul a fost adaugat in cos cu succes

Mergi la cosul de cumparaturi

Continua cumparaturile

Detalii produs

Data apariției  :  2 nov. 2018
Autor(i)  :  Christopher Hitchens
Numar pagini  :  432
Tip Coperta  :  Broșată
Format  :  110 x 165
colectie  :  Carte Pentru Toti
ISBN  :  978-606-33-3236-4
Traducator(i)  :  Patricia Neculae
Scrie o recenzie