Jurnalul Reniei. Viata unei tinere in umbra Holocaustului

Autor: Renia Spiegel
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
29,90 lei
în stoc

Estimare livrare: 27.09.2021

Renia este o t├ón─âr─â care viseaz─â s─â devin─â poet─â. Dar e 1939, iar Renia este evreic─â ╚Öi tr─âie╚Öte ├«n Polonia. C├ónd Rusia ╚Öi Germania ├«i invadeaz─â ╚Ťara, lumea Reniei se n─âruie. Separat─â de mama sa, se ad─âposte╚Öte la bunici, de unde fuge apoi pentru a sc─âpa de raidurile aeriene nocturne, observ─â dispari╚Ťia altor...

Renia este o t├ón─âr─â care viseaz─â s─â devin─â poet─â. Dar e 1939, iar Renia este evreic─â ╚Öi tr─âie╚Öte ├«n Polonia. C├ónd Rusia ╚Öi Germania ├«i invadeaz─â ╚Ťara, lumea Reniei se n─âruie. Separat─â de mama sa, se ad─âposte╚Öte la bunici, de unde fuge apoi pentru a sc─âpa de raidurile aeriene nocturne, observ─â dispari╚Ťia altor familii de evrei ╚Öi, ├«n final, este martor─â la crearea ghetoului. ├Äns─â al─âturi de teroarea r─âzboiului, exist─â ╚Öi frumuse╚Ťe. Renia ├«╚Öi g─âse╚Öte vocea de scriitoare ╚Öi se ├«ndr─âgoste╚Öte. Ea ╚Öi Zygmunt se s─ârut─â pentru prima dat─â cu c├óteva ore ├«nainte ca nazi╚Ötii s─â ajung─â ├«n ora╚Öul ei natal. ╚śi tot Zygmunt va scrie ultima ├«nsemnare ├«n jurnalul Reniei.

Redescoperit recent, după șaptezeci de ani, Jurnalul Reniei este deja considerat o lucrare clasică a literaturii Holocaustului.

Scris cu o claritate ╚Öi o m─âiestrie care amintesc de Anne Frank, Jurnalul Reniei este o m─ârturie extraordinar─â at├ót pentru ororile r─âzboiului, c├ót ╚Öi pentru via╚Ťa care poate exista chiar ╚Öi ├«n cele mai ├«ntunecate vremuri.

 

Renia Spiegel, o t├ón─âr─â cu at├óta poft─â de via╚Ť─â ╚Öi cu un deosebit talent de a descrie ├«n proz─â ╚Öi ├«n versuri frumuse╚Ťea lumii din jur, a fost lipsit─â printrÔÇĹun glon╚Ť de ceea ceÔÇĹ╚Öi dorea cel mai mult: un viitor... Cei care au p─âstrat jurnalul ╚Öi cei care lÔÇĹau tip─ârit au ÔÇ×salvatÔÇĹoÔÇť. Nu au putut sÔÇĹo smulg─â din m├óinile destinului ei crud. ╚śi nici nu au putut s─âÔÇĹi dea viitorul pe care ╚ÖiÔÇĹl dorea at├ót de mult. Dar au salvatÔÇĹo de durerea suplimentar─â de a fi uitat─â. Deborah E. Lipstadt

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
attribute_icon
Jun 2021
Tip coperta:
attribute_icon
Broșată
Format:
attribute_icon
110x165
Nr. pagini:
attribute_icon
464
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-7363-3
Traducator(i):
attribute_icon
Anca Irina Ionescu
Pretul afisat este orientativ

Din aceeasi categorie

Vezi toate

EBOOKS din aceeasi categorie

Vezi toate