- 30%

- 30%

Afacerea Edward Snowden. Cele mai șocante dezvăluiri despre spionajul global american

Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
Preț standard 28,80 lei Preț special 20,16 lei

Reducere 30%

în stoc

Estimare livrare: 26.01.2022

Versiuni disponibile

Carte tiparita
20,16 lei
Internetul democratizează discursul politic și echilibrează balanța între cei puternici și cei slabi, iar libertatea lui – posibilitatea de a folosi rețeaua fără constrângeri instituționale și sociale sau fără controlul statului și fără o teamă permanentă – este esențială. Convertirea internetului...

Internetul democratizează discursul politic și echilibrează balanța între cei puternici și cei slabi, iar libertatea lui – posibilitatea de a folosi rețeaua fără constrângeri instituționale și sociale sau fără controlul statului și fără o teamă permanentă – este esențială.

Convertirea internetului într-un sistem de supraveghere îl privează astfel de potențialul său, îl transformă într-un instrument de represiune, amenințând să producă arma cea mai opresivă și extremă a intruziunii statului din istorie. De aceea uluitoarele dezvăluiri ale lui Snowden sunt atât de importante.

Ele au concentrat atenția lumii asupra pericolelor supravegherii omniprezente din partea statului, au generat prima dezbatere globală despre valoarea vieții private în epoca digitală și au determinat contestarea controlului hegemonic al Americii asupra internetului. Au schimbat modul în care oamenii au văzut autenticitatea oricărei declarații făcute de oficialii SUA și au transformat relațiile între țări. Au modificat radical viziunile despre rolul adecvat al jurnalismului în relația cu puterea guvernamentală.

Îndrăznind să expună surprinzătoarele capacități de supraveghere ale NSA, Snowden a clarificat că ne aflăm la o răscruce de drumuri.

Va fi era digitală un precursor al libertății individuale și al libertăților politice pe care internetul este singurul capabil să le elibereze? Sau va aduce un sistem de monitorizare și control omniprezent, dincolo de visurile celor mai mari tirani din trecut?

Acțiunile noastre vor stabili încotro ne vom îndrepta.

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
attribute_icon
Jul 2015
Nr. pagini:
attribute_icon
320
Format:
attribute_icon
140 x 210
colectie
attribute_icon
Categorie:
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-741-534-6
Pretul afisat este orientativ

Detalii produs

Data apariției  :  16 iul. 2015
Numar pagini  :  320
Format  :  140 x 210
colectie  :  Kronika
Categorie  :  Istorie
ISBN  :  978-606-741-534-6

Din aceeasi categorie

Vezi toate