Al Doilea Război Mondial. Stalingrad 1942

0% of 100
RRP: 19,90 lei Preț special 5,97 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 19,90 lei Preț special 5,97 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Monumentala bătălie de la Stalingrad a fost unul dintre punctele de cotitură din istoria militară a secolului XX. Aici, pe malurile fluviului Volga, Hitler a fost înfrânt hotărâtor de Armata Roșie, cea care, cu doar câteva luni înainte, părea să intre în colaps.

Armata Roșie a învins (cu costuri enorme) nu formațiunile destrămate și disperate care aveau să apere Berlinul trei ani mai târziu, ci una dintre cele mai mari și mai bine echipate formațiuni de pe Frontul de Est – Armata VI comandată de Friedrich Paulus. Bătălia a jucat rolul unui catalizator pentru prăbușirea ulterioară a Wehrmachtului.

Peter Antill prezintă în detaliu situația celor două armate implicate în luptă, analizează meritele comandanților și felul în care au influențat cursul luptei, întrebându-se de ce germanii au deviat de la obiectivul lor principal și au concentrat resurse atât de importante pentru o țintă secundară.

Hărțile dezvăluie direcția, amplasarea și prioritățile unităților militare implicate, precum și greșelile de strategie care au dus la un război de uzură de aproape cinci luni.


Detalii produs

Data apariției : 29 iun. 2015
Autor(i) : Peter Antill
Tip Coperta : Broșată
Format : 140 x 200
Numar pagini : 144
ISBN : 978-606-741-547-6