- 40%

Arta regala a otravurilor

Nota ta:
87 % of 100
RRP: 49,99 lei Preț special 29,99 lei
în stoc

Estimare livrare: 18.07.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,99 lei Preț special 29,99 lei

Povestea otrăvurilor este povestea puterii. Secole la rând, familiile regale s-au temut de agonia care le inducea vomă și crampe teribile provocată de acel ceva invizibil adăugat în mâncare sau în băutură de un potențial dușman. Pentru a evita otrăvirea, aceștia se bazau pe degustători, pe coarne de unicorn și pe antidoturi testate pe condamnați. Servitorii lingeau tacâmurile familiei regale, le probau lenjeria și gustau conținutul oalelor de noapte.

Ironic, stăpânitorii îngroziți de otrăvuri se otrăveau fără să știe în fiecare zi cu cosmetice, medicamente și cu un trai în mizerie în cel mai concret sens al cuvântului. Femeile foloseau produse de machiaj cu mercur și plumb. Bărbații își ungeau cu rahat chelia. Medicii prescriau clisme cu mercur, creme cu arsenic, băuturi cu plumb cu poțiuni din grăsime și cranii umane, proaspăt procurate de la călău. Cele mai luxoase palate erau doar un pic mai curate decât latrinele. Când privim portrete din secolele trecute, nu vedem ce se află sub hainele somptuoase și dincolo de duhoarea trupurilor nespălate – păduchi înfruptându-se din zonele intime și viermi care cuibăreau în intestine.

În Arta regală a otrăvurilor, Eleanor Herman combină accesul ei unic la arhivele regale cu descoperiri de ultimă generație ale științei criminalistice pentru a spune povestea adevărată a palatelor strălucitoare ale Europei: una a medicinei șocante, a cosmeticelor otrăvitoare, a excrementelor mereu prezente, a unui mediu ideal pentru boli și, uneori, pentru crime.

 

„Bârfe savuroase din istorie.Buzzfeed

„Morbid de inteligentă...“ The New York Times

„Un festin macabru și amuzant... [Herman] scrie cu talent și mult umor, combinând cercetările detaliate cu povestea simplă, ceea ce o face în aceeași măsură palpitantă și sinistră.The Washington Times

Când fascinante, când gata să îți întoarcă stomacul pe dos, descrierile diverselor tipuri de otrăvuri îi vor șoca și delecta pe amatorii de istorie și pe entuziaștii macabrului.Publishers Weekly

„O istorie mortală care te lasă cu gura căscată în timp ce îi devorezi paginile.“ Booklist

 

ELEANOR HERMAN este istoric, autoare a volumului În pat cu regele, bestseller New York Times. Printre alte cărți ale sale se numără: Mistress of the Vatican, King Peggy, Legacy of Kings, Blood of Gods și Royals. A avut numeroase apariții la National Geographic Channel, The History Channel și American Heroes Channel, pentru a oferi comentarii de specialitate pe diverse teme. De aceeași autoare, la Editura Litera, au apărut volumele În pat cu regele (2020) și În pat cu regina (2021).

Despre Eleanor Herman

Eleanor Herman

Eleanor Herman

ELEANOR HERMAN este istoric, autoare a volumului În pat cu regele, bestseller New York Times. Printre alte cărți ale sale se numără: Mistress of the Vatican, King Peggy, Legacy of Kings, Blood of Gods and Royals. A avut numeroase apariții la National Geographic Channel, The History Channel și American Heroes Channel, pentru a oferi comentarii de specialitate pe diverse teme.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 15 mar. 2023
Autor(i) : Eleanor Herman
Traducator(i) : Valentina Georgescu
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
Numar pagini : 352
ISBN : 978-606-33-9870-4