special_discount_tag

-30%

Arta românească. De la origini până în prezent

Autor: Vasile Florea
Scrie o recenzie
Scrie o recenzie
Acorda o nota pentru
Arta românească. De la origini până în prezent


Nota ta:
86% of 100
Preț standard 249,90 lei Preț special 174,93 lei

Versiuni disponibile

VASILE FLOREA (n. 1931), specialist în istoria artei, a fost editor activ la ESPLA, Meridiane și Artemis și a publicat numeroase cărți, studii și articole privind arta romanescă și universală. În afara unor lucrări de sinteză, elaborate singur sau în colaborare, precum Istoria artei românești...

VASILE FLOREA (n. 1931), specialist în istoria artei, a fost editor activ la ESPLA, Meridiane și Artemis și a publicat numeroase cărți, studii și articole privind arta romanescă și universală.

În afara unor lucrări de sinteză, elaborate singur sau în colaborare, precum Istoria artei românești în 1111 imagini, Artă românească modernă și contemporană, O istorie a artei ruse, Enciclopedia artiștilor români contemporani sau Mică enciclopedie de artă universală, a realizat și monografii dedicate unor artiști români și străini Rafael, Goya, Aman, Petrașcu, Sterian și Ciucurencu. De asemenea, are o bogată activitate de traducător și este membru al Secției de critică a Uniuniii Artiștilor Plastici din România. Prezentul volum reprezintă o sinteză a fenomenului complex al artei de pe teritoriul României începând din preistorie până în zilele noastre. Pentru această ultima perioadă, firește, lipsindu-i un recul în timp necesar sedimentării realizărilor în domenu, autorul nu a putut să facă decât aprecieri aproximative și provizorii cu privire la ceea ce numim artă contemporană.

Bogat ilustrată, Arta românească de la origini până în prezent încearcă să dea o imagine de ansamblu sugestivă și cât mai cuprinzătoare a fenomenului abordat. Pentru o sistematizare judicioasă a informației, materia volumului este împărțită pe capitole și subcapitole care corespund unor epoci, secole, arte și tehnici artistice.

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data apariției:
attribute_icon
Jan 2019
Numar pagini:
attribute_icon
816
Tip Coperta:
attribute_icon
Cartonată
Categorie:
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-3488-7

Produsul a fost adaugat in cos cu succes

Mergi la cosul de cumparaturi

Continua cumparaturile

Detalii produs

Data apariției  :  31 ian. 2019
Autor(i)  :  Vasile Florea
Numar pagini  :  816
Tip Coperta  :  Cartonată
Format  :  235 x 292
ISBN  :  978-606-33-3488-7