Carti Emily Giffin | Editura Litera

Emily Giffin

Emily Giffin

Născută la Chicago, Emily Giffin a absolvit cu onoruri Universitatea Wake Forest și Facultatea de Drept a Universității din Virginia.

S-a mutat apoi în Manhattan și a fost avocată la o mare firmă de avocatură timp de mai mulți ani, ca să-și poată plăti împrumuturile școlare.

În tot acest timp a scris un roman, visând să devină scriitoare. Deși primul manuscris i-a fost respins de edituri, Giffin s-a mutat la Londra și și-a urmat visurile.

Acolo a început să scrie Ceva de împrumut (2004), povestea unei tinere care, atunci când împlinește 30 de ani, își asumă riscul de a-și urma dorințele sufletului. Numit „un debut de o onestitate care îți frânge inima“ și o carte „cu dialoguri care ajung la țintă, având complexitatea vieții adevărate și căldură reală“, a devenit o surpriză de senzație, iar Giffin a jurat că n-o să mai practice niciodată avocatura.

Toate cele opt romane pe care le-a scris ulterior au avut ca personaje principale oameni cu bune și cu rele, cu personalități complexe, care au rezonat atât cu criticii, cât și cu cititorii.

Cărțile ei au fost traduse în 31 de limbi, având vânzări de peste 11 milioane de exemplare în toată lumea.

Giffin locuiește acum în Atlanta, împreună cu soțul ei și cei trei copii.

1

Setați ascendent
  Tot ce ne-am dorit

  - 65%

  Tot ce ne-am dorit

  Emily Giffin

  RRP: 49,90 lei Preț special 17,47 lei
  Nota ta:
  88%
pe pagină