LiteraBlog Bestsellerul săptămânii la Editura Litera: cartea-fenomen „Gândește ca un călugăr” de Jay Shetty

Bestsellerul săptămânii la Editura Litera: cartea-fenomen „Gândește ca un călugăr” de Jay Shetty

Gândește ca un călugăr, cartea-fenomen a lui Jay Shetty, superstar social media și gazdă a podcastului #1 On Purpose, este bestsellerul săptămânii pe Litera.ro. În această carte Shetty transpune înțelepciunea atemporală pe care a acumulat-o pe când era călugăr în sfaturi practice pe care le poate aplica oricine, în fiecare zi, pentru a duce o viață mai puțin anxioasă și mai plină de sens.

În cartea Gândește ca un călugăr, Shetty se inspiră din perioada în care a fost călugăr și ne învață cum putem elimina obstacolele de pe drumul către realizarea deplină a potențialului nostru și către stăpânirea de sine.

Shetty transformă lecții abstracte în sfaturi și exerciții concrete, pe care le putem aplica pentru a reduce stresul, a ne îmbogăți relațiile cu alții și a aduce lumii drept prinos ceea ce descoperim bun și valoros în adâncul nostru. Ne dovedește că toată lumea poate – și ar trebui – să gândească asemenea unui călugăr.

Ce spun criticii despre Gândește ca un călugăr

„Superputerea lui Jay Shetty este că face înțelepciunea accesibilă și relevantă. Cartea sa este profundă, practică și atrăgătoare. Credem că îi va ajuta pe mulți să-și creeze noi obiceiuri, noi practici și să dobândească o înțelepciune de viață ce-i va ajuta să ducă existența pe care și-o doresc cu adevărat.“ (Will Smith & Jada Pinkett Smith)

„Jay Shetty îți arată pas cu pas cum să-ți construiești puterea interioară mutând accentul de la imaginea de sine la respectul de sine. Această carte te eliberează de hipnoza condiționării sociale și te ajută să devii arhitectul propriei vieți.“ (Deepak Chopra, profesor de medicină, Universitatea din California, San Diego și autor de bestselleruri New York Times)

„Jay a făcut o călătorie fascinantă de la sala de clasă în ashram, apoi în domeniul finanțelor și acum în lumea antreprenorilor. Îmi place cum a reușit să aducă experiența, învățăturile și dragostea lui pentru o viață conștientă, cu un scop clar, în atenția a milioane de oameni din întreaga lume. Această carte este un ghid limpede și convingător care te ajută să ajungi la un stil de viață echilibrat.“ (Novak Djoković)

„Faceți rost de carte, găsiți-vă un fotoliu comod și lăsați-l pe Jay Shetty să vă poarte într-o călătorie care vă va schimba viața. Jay ne conduce pe calea spre bucurie și scop în viață cu sfaturi limpezi și pline de căldură, cu o înțelepciune care poate fi pusă în practică fără întârziere. O să-ți vină s-o împărtășești cu toți cei dragi.” (Robert Waldinger, profesor de psihiatrie, Harvard Medical School, director al Harvard Study of Adult Development, sensei și preot, Boundless Way Zen)

„Cine te-ar putea ajuta mai bine să-ți găsești scopul în viață decât un călugăr? Experiența și înțelepciunea lui Jay sunt inestimabile pentru oricine caută să-și îmbunătățească viața și să-și atingă potențialul maxim.“ (Ellen DeGeneres)

Când vei gândi ca un călugăr vei înțelege:

  • • De ce negativismul este contagios;
  • • Cum să-ți controlezi tendința de a gândi prea mult;
  • • De ce comparațiile omoară dragostea;
  • • Cum să-ți folosești frica;
  • • De ce nu poți găsi fericirea atunci când o cauți;
  • • Cum să ai câte ceva de învățat de la toți cei pe care-i întâlnești;
  • • De ce nu ești același lucru cu gândurile tale;
  • • Cum să-ți găsești scopul;
  • • De ce bunătatea este crucială pentru succes.

Despre Jay Shetty, autorul cărții-fenomen Gândește ca un călugăr

Shetty a crescut într-o familie ai cărei membri aveau trei variante de carieră: să devină medici, să ajungă avocați sau să se rateze. Rudele lui au fost convinse că el alesese a treia opțiune: în loc să participe la ceremonia de absolvire a colegiului, a plecat în India, unde s-a făcut călugăr, a meditat în fiecare zi între patru și opt ore și și-a închinat viața ajutorării altora.

După trei ani, unul dintre mentorii săi i-a spus că ar avea mai multă influență asupra lumii dacă ar părăsi calea călugăriei pentru a împărtăși din experiența și înțelepciunea dobândită și altora. Cum avea datorii mari, dar nu și un CV care să impresioneze, Shetty s-a mutat din nou în nordul Londrei, cu părinții săi.

A reluat legătura cu foști colegi de școală – mulți lucrau deja în corporații de prim rang – și a descoperit că trăiau chinuiți de stres, într-o veșnică tensiune, fără să fie fericiți. Oamenii aceștia l-au invitat să le fie life coach, să-i învețe ce înseamnă starea de bine, un scop în viață și cum să trăiască ancorați în prezent. De atunci, Shetty a devenit unul dintre cei mai populari lideri de opinie din lume.

În prezent, Jay Shetty este povestitor, autor de podcasturi și… fost călugăr. Ceea ce-și propune este să-și „facă înțelepciunea virală“. În 2017 a fost inclus în topul „Forbes 30 Under 30“ pentru aportul lui semnificativ la schimbarea lumii media.

Și-a asumat misiunea de a împărtăși înțelepciunea fără vârstă a lumii într-un mod accesibil, relevant și practic. A creat mai mult de 400 de clipuri video virale, care au fost vizionate de peste 5 miliarde de ori, și este gazda celui mai popular podcast de sănătate și wellness din lume, On Purpose.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.