LiteraBlog Participă la concursul litera.ro: Citești și câștigi!

Participă la concursul litera.ro: Citești și câștigi!

Pregătește-te de weekend cu lista de lecturi și cu o șansă în plus să câștigi o tabletă Huawei. Plasează o comandă pe litera.ro la cărțile preferate și intri automat în concurs pentru Tableta Huawei MatePad T10, Octa-Core, 9.7″, 2GB RAM, 32GB, Wi-Fi, Deepsea Blue. În plus, ai reduceri de până la 60% în tot site-ul, la peste 3000 de titluri tipărite. Oferta promoțională este valabilă în perioada 19 – 20 iunie 2021.

Nu uita că ai și transport gratuit la comenzile ce depășesc valoare de 149 lei.

RECOMANDAREA EDITORULUI 

Fata cea nouă de Daniel Silva, cu reducere de 60% 

Într-o școală exclusivistă din Elveția, misterul înconjoară identitatea frumoasei fete care sosește în fiecare dimineață într-o limuzină, cu o escortă demnă de un șef de stat. Se spune că este fiica unui om de afaceri prosper. În realitate, tatăl ei este Khalid bin Mohammed, prințul moștenitor al Arabiei Saudite. Cândva lăudat pentru reformele îndrăznețe, acum este hulit pentru rolul lui în asasinarea unui jurnalist disident. Iar când unica lui fiică este răpită, apelează la singurul om pe care îl crede capabil să o poată găsi înainte de a fi prea târziu.

Gabriel Allon, șeful legendar al serviciilor secrete israeliene, și-a petrecut viața luptând împotriva teroriștilor, inclusiv a criminalilor jihadiști finanțați de Arabia Saudită. Prințul Khalid s-a angajat să rupă legătura dintre regatul saudit și islamul radical. Din acest unic motiv, Gabriel îl consideră un partener valoros, chiar dacă prezintă inconveniente. Împreună, vor încheia o alianță improbabilă într-o luptă secretă pentru controlul asupra Orientului Mijlociu. Fiecare dintre ei are inamicii proprii. Și amândoi au totul de pierdut.

„Uneori, un roman reușit ne vorbește despre vremurile în care trăim – despre frământările, conspirațiile și tragediile lumii – la fel de bine sau chiar mai bine decât jurnalismul. Fata cea nouă de Daniel Silva este un astfel de roman.“ (Bob Woodward, autorul bestsellerului Toți oamenii președintelui)

„Excelent… Pentru cei care apreciază un roman de spionaj reușit, restauratorul de artă și maestrul în spionaj Gabriel Allon este un personaj pe măsura Agentului 007 al lui Ian Fleming.“ (The Daily News)

Sofisticat… Ca întotdeauna, Silva e la înălțime.“ (Publishers Weekly)

Fiecare cu povestea lui de Jean Paul Dubois, cu reducere de 60% 

Paul Hansen execută o pedeapsă de doi ani într-o închisoare din Montréal, unde împarte o celulă cu Patrick Horton, un Hell’s Angel încarcerat pentru crimă.

Înapoi în timp: Hansen este superintendent la L’Excelsior, un imobil în care își desfășoară talentele de portar, infirmier, grădinar, factotum și – mai mult decât atât – confesor și consolator al celor aflați în suferință. Când nu este ocupat să-i ajute pe rezidenții din L’Excelsior sau să întrețină clădirea, se alătură Winonei, partenera sa care, la manșa avionului ei, îl poartă în înaltul cerului, deasupra norilor. Dar în curând totul se schimbă. Un nou administrator este ales la L’Excelsior, iar conflictele încep să apară. Și inevitabilul se întâmplă.

O biserică invadată de nisipuri, o mină de azbest, meandrele unui fluviu de culoare argintie, valurile sonore ale unei orgi alcătuiesc diferitele peisaje în care are loc acest roman.

Fiecare cu povestea lui este una dintre cele mai frumoase cărți ale lui Jean-Paul Dubois. Descoperim un scriitor animat de simțul acut al fraternității și de un sentiment de revoltă la adresa oricăror forme de nedreptate.

„Fiecare cu povestea lui este un roman melancolic și luminos. Toate elementele care dezvăluie viziunea asupra lumii a lui Jean-Paul Dubois se regăsesc în carte: familia, orașul Toulouse, Canada, natura, melancolia, zeflemeaua și umorul său irezistibil.“ (Le Figaro)

Neînțelegerea de Irene Nemirovsky, cu reducere de 55% 

Franța anilor 1920. Yves Harteloup este un tânăr dezamăgit, marcat încă de trauma războiului. Pentru câteva săptămâni, peste vară, merge în stațiunea în care a petrecut vacanțe minunate în copilărie. Cu greu își poate permite această escapadă care îi îngăduie, pentru scurt timp, să trăiască mirajul bunăstării. Denise Jessaint este întruchiparea eleganței și a senzualității, dar, dincolo de toate acestea, e o femeie căsătorită și plictisită, de care Yves se îndrăgostește fulgerător.

Amețită de vraja nopților de vară și de intensitatea sentimentelor lui Yves, Denise se îndrăgostește, la rândul ei, pasional. Dar idila trebuie să ia sfârșit, iar Yves să se întoarcă la munca lui plictisitoare de birou. Toamna, în Parisul mohorât, dragostea lor este măcinată de neînțelegeri, iar Denise, mânată de gelozie, ia decizii pe care s-ar putea să le regrete veșnic.

Neînțelegerea arată o cunoaștere remarcabilă a misterelor sufletului omenesc și a presiunilor sociale, familiale și economice care despart doi îndrăgostiți, chiar atunci când pasiunea îi apropie. (Daily Mail)

Citește mai multe despre Irene Nemirovsky în articolul scris de Alina Purcaru în rubrica Scriitori despre scriitori – Irene Nemirovsky: Scrisul și criza

Intră pe Litera.ro și descoperă toate titlurile la promoție!

Regulamentul campaniei este disponibil aici.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.