LiteraBlog Top 10 audiobookuri pe care trebuie să le asculți în biblioteca digitală citește.ro!

Top 10 audiobookuri pe care trebuie să le asculți în biblioteca digitală citește.ro!

Sute de audiobookuri te așteaptă să le asculți în biblioteca digitală citește.ro! În topul preferințelor ascultătorilor sunt titluri precum Pacienta tăcută de Alex Michaelides, Gândește ca un călugăr de Jay Shety, Primăvară în Toscana de Santa Montefiore, în lectura unor cunoscuți actori.

Descoperă top 10 audiobookuri pe care să le asculți în biblioteca digitală citește.ro!

1. Pacienta tăcută, Alex Michaelides – audiobook în lectura actorului Șerban Pavlu

Viața Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictoriță renumită căsătorită cu un fotograf de modă, ea trăiește într-o casă superbă, cu vedere spre parc, într-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Într-o seară, soțul ei Gabriel se întoarce acasă târziu de la o ședință foto, iar Alicia îl împușcă de cinci ori în față și apoi rămâne tăcută mai mulți ani.

Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicații transformă o tragedie domestică în ceva mult mai teribil, un mister care captează imaginația publică și o face pe Alicia celebră. Prețul tablourilor sale crește astronomic, iar ea, pacienta tăcută, este ascunsă de tabloide și de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maximă securitate din nordul Londrei.

Theo Faber este un psihoterapeut care a așteptat multă vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotărârea lui de a o face să vorbească și să dezvăluie misterul motivului pentru care și-a împușcat soțul îl poartă pe un drum plin de primejdii – o căutare a adevărului care amenință să-l distrugă…
Pacienta tăcută este un thriller psihologic șocant despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soţului ei – și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act.

2. Gândește ca un căugăr, Jay Shetty – audiobook în lectura actorului Mihai Călin

În această carte, Shetty se folosește de perioada în care a fost călugăr pentru a ne arăta cum putem curăța de obstacole drumul care ne duce către potențialul nostru și către putere. Combinând înțelepciunea veche cu bogăția experiențelor proprii din ashram, Gândește ca un călugăr ne dezvăluie cum să depășim gândurile și obiceiurile negative și să accesăm calmul și scopul ce se află în noi. El transformă lecții abstracte în sfaturi și exerciții pe care le putem aplica pentru a reduce stresul, a ne îmbogăți relațiile și a face cadou lumii ceea ce descoperim în adâncul nostru. Shetty dovedește că toată lumea poate – și ar trebui – să gândească precum un călugăr.

Când vei gândi ca un călugăr vei înțelege:

  • De ce negativismul este contagios
  • Cum să îți controlezi tendința de a gândi prea mult
  • De ce comparațiile omoară dragostea
  • Cum să îți folosești frica
  • De ce nu poți găsi fericirea atunci când o cauți
  • Cum să ai câte ceva de învățat de la toți cei pe care îi întâlnești
  • De ce nu ești același lucru cu gândurile tale
  • Cum să îți găsești scopul
  • De ce bunătatea este crucială pentru success

3. Primăvară în Toscana, Santa Montefiore – audiobook în lectura Iuliei Drăghici

Când Gracie Burton află că la Castello Montefosco, în zona rurală a Toscanei, se organizează un curs de artă culinară de o săptămână, nu poate rezista tentației de a se întoarce spre trecutul pe care l-a lăsat în urmă în Italia. Deși Gracie nu este în relații prea bune cu fiica ei, Carina, și cu nepoata Anastasia, cele două decid să o însoțească în călătorie, fără să aibă vreo idee despre secretele ascunse o viață întreagă.

În acea săptămână, Gracie le dezvăluie adevărul despre motivul care a adus-o înapoi la castel și la misteriosul lui proprietar, contele Bassanelli. Carina și Anastasia află cu stupoare că Gracie a petrecut 15 ani în Italia ca ucenică a unchiului ei, un renumit restaurator și colecționar de artă. În acea perioadă s-a îndrăgostit nebunește, iar acum, după 41 de ani, se întoarce cu speranța că va putea îndrepta unele dintre erorile trecutului. Gătind rețete magice și înconjurată de bunătatea celorlalți oaspeți de la castel, Gracie se apropie din nou de familia ei și, împreună, cele trei femei reînvață ce înseamnă iubirea.

Primăvară în Toscana este o poveste de dragoste captivantă, de neuitat, care ne readuce aminte faptul că nu este niciodată prea târziu să iubești. Cartea a câștigat premiul Goldsboro pentru romane de dragoste în anul 2019.

4. Bazarul viselor, Jojo Moyes – audiobook în lectura Cristinei Stănciulescu

În anii șaizeci, Athene Forster era cea mai strălucitoare fată din generația sa. Poreclită Ultima Debutantă, era frumoasă, răsfățată și sălbatică. Când a fost de acord să se căsătorească cu chipeșul moștenitor Douglas Fairley-Hulme, părinții ei au răsuflat ușurați. Însă la numai doi ani de la căsătorie, începuseră să circule zvonuri despre relația lui Athene cu un tânăr comis-voiajor.

Treizeci și cinci de ani mai târziu, Suzanna Peacock se străduiește să facă față moștenirii lăsate de mama ei. Singurul loc în care Suzanna găsește alinare este Peacock Emporium, magazinul elegant pe care îl deschide și între ai cărui pereți magici descoperă nu doar prietenia și o evadare din căsnicia cu probleme, ci și prima pasiune adevărată a vieții ei. Dar imaginea mamei sale încă o bântuie pe Suzanna. Și doar confruntându-se atât cu familia, cât și cu sine, ea va reuși, în final, să se împace cu trecutul și să înfrunte viitorul.

5. Malorie, Josh Malerman – audiobook în lectura Alinei Anea

La doisprezece ani după ce Malorie şi-a găsit salvarea fugind pe râu, împreună cu cei doi copii ai săi, bentiţa pe care fiecare dintre ei o poartă la ochi rămâne singura barieră între raţiune şi nebunie. E de ajuns o simplă privire aruncată uneia dintre creaturile care bântuie lumea, pentru a împinge pe oricine la fapte de o violenţă extremă. Şi nu există încă nici o explicaţie. Nici o soluţie.

Tot ce poate face Malorie e să supravieţuiască – şi să se asigure că şi copiii ei, ajunşi la vârsta adolescenţei, respectă întocmai regulile supravieţuirii. Nu vă leneviţi, le spune ea. Nu vă scoateţi bentiţa. ŞI NU PRIVIŢI.

Dar apoi primesc o veste ce pare de necrezut. Şi, odată cu ea, pentru prima oară după multă vreme, Malorie îşi îngăduie o mică speranţă. Nişte persoane foarte dragi, despre care credea că au murit cu mult timp în urmă, ar putea fi încă în viaţă.

Ca să-şi recapete existenţa, Malorie trebuie să se avânte din nou într-o lume plină de primejdii necunoscute – şi să rişte încă o dată vieţile copiilor ei. Căci Malorie nu se teme numai de creaturi, ci şi de oamenii care pretind că le-ar fi capturat, de invenţiile monstruoase şi de ideile noi şi periculoase, precum şi de zvonurile potrivit cărora creaturile ar fi devenit încă şi mai înfricoşătoare.

6. Cadavrul din bibliotecă, Agatha Christie – audiobook în lectura lui Marius Constantinescu

Servitoarea respectabilei familii Bantry, prieteni ai lui Miss Marple, descoperă în biblioteca acesteia cadavrul unei tinere foarte machiate, într-o ținută de seară cam vulgară. Cine e fata? Cum a ajuns acolo? Și care este legătura cu o altă fată moartă, descopertiă într-o mașină incendiată? Poliția nu are nicio idee, iar bârfele pe seama colonelului Bantry încep să se răspândească în St Mary Mead. Miss Marple se consideră obligată să intervină pentru a apăra reputația prietenilor săi.

7. Tot acest timp, Mikki Daughtry & Rachael Lippincott – audiobook în lectura lui Eveline Păuna

Kyle și Kimberly au fost cuplul perfect în liceu, dar când Kimberly se hotărăște să se despartă de iubitul ei chiar în seara petrecerii de absolvire, întreaga lume a lui Kyle se sfârșește – la propriu. Cei doi suferă un accident de mașină, iar când se trezește din șoc, Kyle rămâne cu o traumă cerebrală. Kimberly a murit. Nimeni nu va putea înțelege ce simte cu adevărat.

Dar asta până o întâlnește pe Marley, o fată care suferă, la rândul ei, după o pierdere cumplită, pentru care se consideră vinovată. Când drumurile celor doi se intersectează, Kyle găsește curajul să i se destăinuie.

Pe măsură ce Kyle și Marley încearcă să-și vindece rănile unul altuia, între ei se dezvoltă niște sentimente mult mai puternice. Dar pe Kyle îl așteaptă un alt episod tulburător care îi va zdruncina liniștea pe care abia și-o recăpătase.

8. Micul prinț, Antoine de Saint-Exupery – audiobook în lectura actriței Daniela Nane

A fost odată… o carte. Dar nu una oarecare. A fost odată… una dintre cele mai citite cărți din lume: o poveste care a făcut milioane de copii și de oameni mari din întreaga lume să viseze, să zâmbească, să plângă. Este povestea unui adult care-și întâlnește copilul din sine sub înfățișarea micului prinț. Plecat de pe asteroidul său ca să descopere lumea, un băiețel vizitează mai multe planete, unde, într-o serie de întâlniri extraordinare, i se revelează tot felul de ciudățenii ale adulților, culminând cu aventurile pe planeta Pământ. Votată cea mai bună carte a secolului al XX-lea în Franța, Micul prinț este cea mai tradusă carte din lume după textele religioase și una dintre cele mai bine vândute cărți publicate vreodată. • 300 de traduceri oficiale (inclusiv în Braille) • 2 milioane de cărți vândute anual în toată lumea • 400 de milioane de cititori

9. Curajos ca un leu poate fi oricine, Heinz Janisch – audiobook în lectura lui Eveline Păuna

Să fii mereu curajos! Această carte minunat ilustrată le oferă celor mici – dar și celor mari – povești și poezioare despre curaj, din care vor învăța să aibă mereu încredere în ei. În fiecare din noi trăiește un leu care, uneori, se simte mic și lipsit de forță. Dar, odată ce-și învinge frica și se face auzit, nimic nu mai pare imposibil! Fie că-ți urmezi visurile sau că ești alături de cei neajutorați, fie că înveți să-ți aperi părerile sau să recunoști atunci când ai greșit, citind această carte vei descoperi că a fi curajos înseamnă multe lucrururi.

10. Sam, cățelușul furat, Holly Webb – audiobook în lectura lui Ileana Olteanu

Sam, puiul de labrador auriu, este cel mai bun prieten pe care Emily l-a avut vreodată. Cei doi se înțeleg de minune, iar fetița este foarte tristă că trebuie să îl lase acasă când merge la școală. Când Sam dispare într-o după-amiază din grădina casei, Emily este copleșită de îngrijorare pentru cățelușul iubit, dar hotărâtă să-l aducă înapoi acasă. Va reuși oare să-l găsească?

Audiobookurile pot fi ascultate în baza unui abonament lunar, în valoare de 49,9 lei, sau anual, în valoare de 399 lei. În primele 30 de zile de la abonare, accesul la întreg conținutul bibliotecii digitale citește.ro este gratuit, iar abonamentul poate fi anulat din Contul meu, secțiunea istoric.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.