Calatoria civilizatiei umane. Cum poate specia noastra supravietui si prospera

0% of 100
59,90 lei
în stoc

Estimare livrare: 25.04.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
59,90 lei
Audiobook
Ascultă pe
0,00 lei
Primele 7 zile, apoi 48 RON / luna (abonament Voxa nelimitat)

O MĂREAȚĂ TEORIE UNIFICATOARE PRIVIND PROSPERITATEA ȘI INEGALITATEA UMANE DE LA UNUL DINTRE CEI MAI REMARCABILI GÂNDITORI AI LUMII.

Într-o călătorie captivantă din zorii existenței umane în prezent, celebrul economist și gânditor Oded Galor oferă o soluție intrigantă la două dintre cele mai mari mistere ale umanității.

De ce suntem singura specie care a scăpat – abia recent – de capcana subzistenței, fapt ce ne permite să ne bucurăm de standarde de viață cu mult superioare altor specii? De ce progresul este atât de inegal pe planetă, creând diferențe mari între națiunile de astăzi? Cu un scop amplu și bogat în conexiuni fascinante, textul captivant al lui Galor explică modul în care tehnologia, dimensiunea populației și adaptarea au condus la o schimbare în povestea omului acum abia 200 de ani. Însă, prin urmărirea acestei călătorii în timp și prin îndepărtarea straturilor de influență – colonialism, instituții politice, structuri sociale, cultură –, Galor ajunge și la explicarea cauzei ultime a inegalității: acele populații ancestrale care s-au bucurat de caracteristici geografice fertile și de o mare diversitate au pornit pe drumul către prosperitate, în timp ce acelea cărora le-au lipsit aceste lucruri au pornit cu un handicap care continuă să le dezavantajeze.

În contextul actual al crizei ecologice mondiale, Călătoria civilizației umane ne arată că egalitatea de gen, investiția în educație și echilibrul dintre diversitate și coeziune socială sunt esențiale nu numai pentru prosperitatea speciei noastre, ci și pentru supraviețuirea ei.

 

„Idei mărețe care merită atenție.“ Kirkus

„Una dintre cele mai controvesate cărți ale anului.“ The Irish Independent

„Într-un text lucid și accesibil, Galor urmează cu ingeniozitate influențe obscure de-a lungul secolelor... Această istorie captivantă dezvăluie acele cauze subtile care au efecte uluitoare.“ Publishers Weekly

„Știință la superlativ. Abordează unele dintre cele mai vaste întrebări ale științelor sociale, combinând cele mai recente teorii ale economiei cu o cercetare bogată... Erudiția și creativitatea lui Galor sunt remarcabile, iar ideile cuprinse în această carte vor avea un efect de durată asupra economiei.“ Steven N. Durlauf, editor la Journal of Economic Literature

 

ODED GALOR este fondatorul Unified Growth Theory. A contribuit la înțelegerea procesului de dezvoltare a întregii istorii umane și a rolului unor factori adânc înrădăcinați în trecerea de la stagnare la creștere și în apariția marii inegalități pe glob. În plus, este un pionier în cercetarea impactului pe care adaptarea, diversitatea populației și inegalitatea l-au avut asupra procesului de dezvoltare. Studiile sale au dat naștere unei literaturi care studiază efectul inegalității asupra dezvoltării și al diversității umane asupra creșterii economice comparative, precum și interacțiunea dintre adaptarea umană și dezvoltarea economică și trecerea de la stagnare la creștere. Oded Galor este profesor de economie Herbert H. Goldberger la Universitatea Brown. A primit titlul de Doctor honoris causa de la Universitatea Catolică din Louvain-la-Neuve și de la Universitatea de Economie și Afaceri din Pozna. Este membru străin în Academia Europaea și membru în Societatea de Econometrie. A condus în colaborare grupul de cercetare NBER în analizarea distribuirii venitului și macroeconomiei și este cercetător la CERP, GLO și IZA, cercetător asociat la NBER și CESifo, bursier Sackler la Universitatea Tel-Aviv și bursier în Departamentul de economie al Universității Ebraice din Ierusalim. În plus, este redactor-șef la Journal of Economic Growth, editor la Journal of Population Economics și coeditor la Macroeconomic Dynamics.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 18 apr. 2022
Colectie : Kronika
Autor(i) : Oded Galor
Traducator(i) : Silvia-Eliza Palade
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 150x230
Numar pagini : 240
ISBN : 978-606-33-8786-9