lipsă stoc

- 40%

Cand femeile conduceau lumea. Sase regine ale Egiptului

Nota ta:
40 % of 100
RRP: 49,90 lei Preț special 29,94 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,90 lei Preț special 29,94 lei

În peisajul politic de azi, femeile aflate în posturi de conducere sunt puține. Dar cu mii de ani în urmă, în Egipt, femeile aveau autoritatea, controlând statul autoritar ca brokeri de putere în vreme de război sau de pace. Chiar și cu tot acest succes, maestrele în ale politicii erau folosite la fel de des ca pioni într-o societate patriarhală.

Beneficiind de o cercetare meticuloasă și de talent de povestitor, cunoscutul profesor de egiptologie de la UCLA Kara Cooney dezvăluie viețile a șase femei remarcabile care au deținut puterea: Merneith, Neferusobek, Hatșepsut, Nefertiti, Tausret și Cleopatra. Pe parcursul a mii de ani, ne dezvăluie Cooney, aceste femei faraon au controlat statul autoritar egiptean în calitate de conducători, solicitându-li-se adesea de către cetățeni să păstreze unitatea și pacea țării.

Relatarea lui Cooney nu seamănă cu nici o altă poveste despre Egipt pe care ați citit-o înainte. Într-o vreme în care locul femeii în politică nu a fost nicicând mai controversat, Kara Cooney ne arată de ce puterea feminină a contat atât de-a lungul mileniilor, acum mai mult ca niciodată.

 

„Un punct de vedere accesibil despre coridoarele puterii în Egiptul Antic, coridoare care duceau spre tronuri de pe care domneau femeile... Cooney ne oferă o imagine proaspătă asupra politicii faraonilor, în timp ce aduce în prim-plan niște femei puțin cunoscute înainte.Kirkus

 

„Deși Cooney flirtează ocazional cu esențialismul de gen, această carte se remarcă drept o introducere perfectă în societatea și credințele Egiptului Antic, aflate în centrul experiențelor femeilor aparţinând elitei.Booklist

 

„... această carte se rupe de linia urmată de studiile având ca subiect Egiptul Antic... Cooney discută despre talentul de conducător al femeilor... și face speculații despre ceea ce trebuie să fi trăit acestea... povestirile ei îi vor încânta pe aceia care doresc să știe cum era viața de curte în Egiptul Antichității.Publishers Weekly

 

KARA COONEY este profesor de egiptologie la UCLA. Activitatea sa aca demică se concentrează pe pregătirile funerare, credințele în viața de apoi și studii de gen. În prezent, studiază reutilizarea sarcofagelor în perioada de declin a Epocii Bronzului, subiectul permițându-i să examineze obiectele funerare din zeci de muzee din întreaga lume, inclusiv din Muzeul Egiptean din Cairo, Luvru din Paris, British Museum din Londra și Metropolitan Museum of Art din New York. A apărut în calitate de expert pe canalul Discovery, în programul special The Secrets of Egypt's Lost Queen și este creatoarea și gazda emisiunii Out of Egypt. Cartea sa The Woman Who Would Be King a fost publicată în 2014. Cooney locuiește în Los Angeles.

Despre Kara Cooney

Kara Cooney

Kara Cooney

KARA COONEY este profesor de egiptologie la UCLA. Activitatea sa academică se concentrează pe pregătirile funerare, credințele în viața de apoi și studii de gen. În prezent, studiază reutilizarea sarcofagelor în perioada de declin a Epocii Bronzului, subiectul permițându-i să examineze obiectele funerare din zeci de muzee din întreaga lume, inclusiv din Muzeul Egiptean din Cairo, Luvru din Paris, British Museum din Londra și Metropolitan Museum of Art din New York. A apărut în calitate de expert pe canalul Discovery, în programul special The Secrets of Egypt's Lost Queen și este creatoarea și gazda emisiunii Out of Egypt. Cartea sa The Woman Who Would Be King a fost publicată în 2014. Cooney locuiește în Los Angeles.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 21 apr. 2021
Colectie : Kronika
Autor(i) : Kara Cooney
Traducator(i) : Carmen-Iulia Bourceanu
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
Numar pagini : 336
ISBN : 978-606-33-6920-9