neurostiinta17

Cand imbatraneste creierul. Mituri si credinte despre un proces universal (si inevitabil). Volumul 17. Descopera Neurostiinta

0% of 100
39,99 lei
Disponibil precomand─â

Estimare livrare: 10.10.2024

Versiuni disponibile

Creierul, o ma╚Öin─ârie alc─âtuit─â din mii de roti╚Ťe, ├«mb─âtr├óne╚Öte odat─â cu noi, purt├ónd greutatea lucrurilor ├«nv─â╚Ťate, a experien╚Ťelor ╚Öi a amintirilor noastre. Dar continu─â el oare s─â func╚Ťioneze corespunz─âtor pe tot parcursul vie╚Ťii, chiar dac─â unele dintre aceste angrenaje sunt pierdute sau deteriorate? ╚śi care dintre aceste mecanisme se degradeaz─â? Volumul de fa╚Ť─â r─âspunde la aceste ├«ntreb─âri pornind de la ipoteza conform c─âreia creierul se afl─â ├«ntr-o continu─â reorganizare, prin care pierderea sau deteriorarea unor func╚Ťii este compensat─â de ├«nt─ârirea altora, p├ón─â c├ónd se ajunge la un nou echilibru. ├Än plus, la b─âtr├óne╚Ťe, creierul este capabil de asocieri, de creativitate ╚Öi de procesare emo╚Ťional─â a experien╚Ťelor care pot fi chiar mai intense dec├ót ├«n cazul unui creier t├ón─âr.

Aceast─â carte ne permite, de asemenea, s─â tragem o linie de demarca╚Ťie ├«ntre declinul normal care ├«nso╚Ťe╚Öte ├«mb─âtr├ónirea ╚Öi deteriorarea func╚Ťiilor cognitive asociate cu bolile tipice ale b─âtr├óne╚Ťii, cum ar fi demen╚Ťa.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 3 oct. 2024
Tip Coperta : Cartonat─â
Format : 160x230
Numar pagini : 144
ISBN : 978-630-319-815-6