- 65%

Civilizatia clasica. O istorie in zece capitole

Nota ta:
93 % of 100
RRP: 59,90 lei Preț special 20,97 lei
în stoc

Estimare livrare: 28.02.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 59,90 lei Preț special 20,97 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Nigel Spivey explorează bazele și moștenirea Greciei și a Romei antice prin intermediul a nouă orașe reale din lumea clasică și al unuia imaginar.

Călătoria sa începe la ruinele Troiei – unde istoria, mitul și arheologia fuzionează pentru a forma originile civilizației clasice – și se termină în magnificul oraș Constantinopol, scena amurgului îndelungat al Antichității.

Între acestea, Spivey vizitează orașele-stat grecești Atena și Sparta, călătorește spre vest către Siracuza în Sicilia, pentru a descoperi difuziunea idealurilor clasice în Bazinul Mediteraneean, apoi spre est, pe urmele lui Alexandru, în Alexandria și în orașul elenistic Pergam, în cele din urmă la Roma, satul de pe o coamă de deal care va deveni imperiu global, și spre ruinele impresionante ale Efesului, în Asia Mică. În Utopia, examinează realizările grecilor și romanilor în filosofie și în știință.

O imagine clară despre moștenirea noastră greco-romană este fundamentală pentru înțelegerea reală a societății și culturii occidentale. Nigel Spivey evidențiază și explică tocmai această moștenire cu pasiune, rigoare și claritate. 

„Acesta este capitolul la care Spivey excelează: crearea accesibilității. În timp ce pregătirea lui de lector la Cambridge ne asigură un studiu incredibil de bine scris despre clasici, realizarea cea mai importantă este faptul că ne oferă un context pentru poveș tile sale.“ All About History

„Istoria lumii clasice printr-un tur rapid al punctelor de interes cunoscute... o întreprindere care merită efortul.TLS

„O lectură cu o rază de cuprindere și o profunzime impresionante.“ The Tablet

„O carte excelentă, alegerea ideală pen tru o excursie pe malul Mediteranei.“ Times Higher Education

 

NIGEL SPIVEY este lector principal la Facultatea de Studii Clasice de la Universitatea Cambridge, unde este și membru al Colegiului Emmanuel. Printre cărțile sale se numără The Ancient Olympics (2012) și Greek Sculpture (2013). A fost prezentatorul seriei BBC/ PBS How Art Made the World (2005).

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 7 ian. 2022
Colectie : Kronika
Autor(i) : Nigel Spivey
Traducator(i) : Cosmin Nedelcu
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
Numar pagini : 336
ISBN : 978‑606‑33‑8359‑5