- 70%

- 70%

-70.01%

Constantin Brâncoveanu în cronici de epocă

Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
Preț standard 38,44 lei Preț special 11,53 lei

Reducere 70%

"Brâncoveanu nu a fost un suveran feudal clasic, limitat și brutal, ci un intelectual în toată puterea cuvântului, care scria scrisori și ținea un soi de jurnal intim, practica regulat arta oratoriei, cunoștea numerologie și stăpânea meșteșugul cifrării, iar palatele, bisericile și mănăstirile care...

"Brâncoveanu nu a fost un suveran feudal clasic, limitat și brutal, ci un intelectual în toată puterea cuvântului, care scria scrisori și ținea un soi de jurnal intim, practica regulat arta oratoriei, cunoștea numerologie și stăpânea meșteșugul cifrării, iar palatele, bisericile și mănăstirile care au rămas de la el poartă apăsat amprenta gustului său artistic: unul, spun specialiștii, de cel mai bun nivel. […] Pasiunea sa reală pentru carte, pentru cuvântul frumos, scris sau rostit, pentru arhitectură și pictură, pentru gastronomia rafinată și enologie, pentru costume și ceremonial îl scoate din tiparul conducătorului feudal și-l înscrie într-o paradigmă a domnitorului complex, care anunță, de fapt, zorii epocii moderne."   (Răzvan Voncu)

 

"Aceasta este, de fapt, marea lecție a lui Constantin Brâncoveanu. Pentru el, Țara Românească nu a fost doar un teritoriu care, bine administrat, să le ofere locuitorilor un nivel acceptabil de siguranță personală și de prosperitate materială. Un stat nu înseamnă doar poliție și justiție dreaptă, sănătate și economie. O țară există, de fapt, atât timp cât produce cultură. Iar diriguitorul treburilor publice are obligația de a le furniza cetățenilor nu numai prosperitate și siguranță materială, ci și acces la cunoaștere și cultură. Domnia lui Brâncoveanu și personalitatea sa au fost un aliaj fericit între material și spiritual. Un aliaj în care mintea a fost stăpână pe materie, nu invers."   (Ionuț Vulpescu)

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
attribute_icon
Dec 2014
Nr. pagini:
attribute_icon
368
Tip coperta:
attribute_icon
Broșată
Format:
attribute_icon
130 x 200
Categorie:
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-741-122-5
Pretul afisat este orientativ

Detalii produs

Data apariției  :  8 dec. 2014
Numar pagini  :  368
Tip Coperta  :  Broșată
Format  :  130 x 200
Categorie  :  Reduceri 70%-75%
ISBN  :  978-606-741-122-5

Din aceeasi categorie

Vezi toate

EBOOKS din aceeasi categorie

Vezi toate