- 40%

Criza de un trilion de dolari. Bestseller

Nota ta:
100 % of 100
RRP: 39,90┬álei Pre╚Ť special 23,94┬álei
în stoc

Estimare livrare: 18.07.2024

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 39,90┬álei Pre╚Ť special 23,94┬álei

Considerata╠ć cea mai grava╠ć dupa╠ć marele crah din 1929, actuala criza╠ć financiara╠ć a intrat i╠én faza acuta╠ć i╠én septembrie 2008. Fannie Mae s╠ži Freddie Mac, doua╠ć institut╠žii americane de credit ipotecar sust╠žinute de guvernul SUA, au fost la un pas de faliment. Ba╠ćnci puternice precum Lehman Brothers s╠ži Merrill Lynch s-au pra╠ćbus╠žit, i╠én timp ce Rezerva Federala╠ć ca╠ćuta disperata╠ć solut╠žii. Panica a luat amploare s╠ži s-a propagat ca un val seismic i╠én i╠éntreaga lume, din Europa pa╠éna╠ć i╠én Japonia.

Chiar s╠ži acum, la peste doi ani de la izbucnirea crizei, efectele ei i╠énca╠ć se fac simt╠žite. Care au fost, i╠énsa╠ć, cauzele care au determinat colapsul financiar? Cartea de fat╠ža╠ć va╠ć propune o analiza╠ć a ideologiei economice americane din ultimii 40 de ani, de la epoca liberal-keynesiana╠ć pa╠éna╠ć la teoria piet╠žei libere apart╠žina╠énd S╠žcolii de la Chicago. Morris este convins ca╠ć pas╠žii gres╠žit╠ži fa╠ćcut╠ži i╠én timpul administrat╠žiilor Nixon, Ford s╠ži Carter, dar s╠ži politicile Rezervei Federale au adus Statele Unite i╠én deriva╠ć economica╠ć, au provocat ca╠ćderea dolarului s╠ži declinul sectorului de afaceri american. Totul a culminat cu explozia balonului imobiliar a creditelor ipotecare subprime.

 

Fost bancher s╠ži avocat, Charles R. Morris este unul dintre cei mai buni analis╠žti financiari ai momentului. Publicata╠ć la i╠énceputul anului 2008, cartea de fat╠ža╠ć este o adeva╠ćrata╠ć profet╠žie a crizei ce urma sa╠ć izbucneasca╠ć, dar s╠ži un ghid al celor care vor sa╠ć descopere dedesubturile lumii finant╠želor mondiale. De acelas╠ži autor a mai apa╠ćrut, la Editura Litera, Criza economica╠ć s╠ži profet╠žii ei.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 18 ian. 2011
Tip Coperta : Broșată
Format : 140x200
Numar pagini : 208
ISBN : 978-606-600-008-6