- 60%

Despre viata buna si cum s-o traim

Nota ta:
60 % of 100
RRP: 59,99┬álei Pre╚Ť special 24,00┬álei
în stoc

Estimare livrare: 17.07.2024

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 59,99┬álei Pre╚Ť special 24,00┬álei

Care este secretul unei vie╚Ťi bune, fericite ╚Öi ├«mplinite? Potrivit ini╚Ťiatorilor Studiului Harvard al dezvolt─ârii adulte, cel mai lung studiu despre fericire realizat vreodat─â, r─âspunsul la aceast─â ├«ntrebare este deja la ├«ndem├óna ta.

Cuv├óntul-cheie ├«n jurul c─âruia se construie╚Öte r─âspunsul, pe c├ót de simplu, pe at├ót de surprinz─âtor, este: rela╚Ťiile. Cu c├ót sunt mai puternice rela╚Ťiile noastre, cu at├ót avem mai multe ╚Öanse s─â ducem o via╚Ť─â fericit─â, plin─â de satisfac╚Ťii ╚Öi, mai presus de orice, s─ân─âtoas─â. De fapt, Studiul Harvard al dezvolt─ârii adulte demonstreaz─â c─â leg─âturile str├ónse cu cei din jur ne pot influen╚Ťa s─ân─âtatea min╚Ťii ╚Öi a corpului pe tot parcursul vie╚Ťii.

Valoroasele perspective din aceast─â carte sunt date de experien╚Ťele individuale ale sutelor de participan╚Ťi la Studiul Harvard, urm─ârite an de an pe parcursul ├«ntregii perioade adulte, iar ├«n╚Ťelepciunea lor e sus╚Ťinut─â prin cercetarea ╚Ötiin╚Ťific─â din acest studiu ╚Öi din multe altele. Rela╚Ťiile, sub orice form─â ÔÇô de prietenie, de parteneriat romantic, de familie, de serviciu, ├«ntre parteneri de tenis, ├«ntre membrii clubului de lectur─â, ├«n cadrul unui cult ÔÇô, toate contribuie la o via╚Ť─â mai fericit─â, mai s─ân─âtoas─â. ╚śi, dup─â cum arat─â studiul, niciodat─â nu e prea t├órziu pentru a ├«nt─âri rela╚Ťiile pe care le avem sau pentru a construi altele.

Prin pove╚Öti de via╚Ť─â conving─âtoare, pline de semnifica╚Ťii ╚Öi impresionante, aceast─â carte ne ├«nva╚Ť─â cum s─â ne model─âm vie╚Ťi mai armonioase ╚Öi mai deschise c─âtre profunzime prin intermediul conexiunii cu oamenii din jurul nostru.

 

CARTE PUBLICATĂ ÎN 30 DE ȚĂRI

Discursul TED al lui Waldinger despre Studiul Harvard a fost urmărit de peste 42 de milioane de ori și este unul din primele zece cele mai vizionate discursuri TED de până acum.

ÔÇ×Robert Waldinger ╚Öi Marc Schulz ne c─âl─âuzesc pe drumul c─âut─ârii celei mai mari nevoi ale noastre: leg─âturile umane profundeÔÇŽ Combina╚Ťia dintre rezultatele unui studiu de satisfac╚Ťie a vie╚Ťii desf─â╚Öurat pe o perioad─â de 80 de ani ╚Öi pove╚Ötile emo╚Ťionante ale participan╚Ťilor demonstreaz─â c─â ├«nv─â╚Ť─âturile de alt─âdat─â sunt ├«nc─â valabile ÔÇô o via╚Ť─â de calitate are la baz─â rela╚Ťii de calitate.ÔÇť Jay Shetty

ÔÇ×Waldinger ╚Öi Schulz sunt exper╚Ťi interna╚Ťionali ├«n lucrurile contraintuitive care dau sens vie╚ŤiiÔÇť Laurie Santos, expert ├«n fericire

ÔÇ×Despre via╚Ťa bun─â ne arat─â cine ajunge s─â tr─âiasc─â fericit, cine nu ╚Öi de ce ÔÇô ╚Öi cum po╚Ťi folosi aceast─â informa╚Ťie ├«ncep├ónd chiar de azi.ÔÇť Arthur C. Brooks

ÔÇ×O carte senza╚Ťional─â.ÔÇŁ Richard Layard, autorul c─âr╚Ťii Secretele fericirii┬á

 

ROBERT WALDINGER este profesor de psihiatrie la Harvard Medical School, director al Studiului Harvard al dezvolt─ârii adulte de la General Hospital din Massachusetts, ╚Öi cofondator al Funda╚Ťiei Lifespan Research. Este psihiatru practician ╚Öi psihanalist, ╚Öi coordoneaz─â programul de formare ├«n psihoterapie pentru reziden╚Ťii Harvard. De asemenea, este maestru zen (Roshi) ╚Öi pred─â cursuri de medita╚Ťie ├«n New England ╚Öi ├«n toat─â lumea.

 

MARC SCHULZ este director asociat al Studiului Harvard al dezvolt─ârii adulte ╚Öi doctor ├«n psihologie al Bryn Mawr College. Totodat─â, coordoneaz─â programul de date ╚Ötiin╚Ťifice ╚Öi, anterior, a condus departamentul de psihologie ╚Öi programul de doctorat ├«n psihologie clinic─â ╚Öi comportamental─â din cadrul Bryn Mawr. Este terapeut practician ╚Öi a urmat cursurile postdoctorale ├«n s─ân─âtate ╚Öi psihologie clinic─â la Harvard Medical School.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 2 iun. 2023
Colectie : Introspectiv
Traducator(i) : Smaranda Nistor
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 170x230
Numar pagini : 352
ISBN : 978-630-319-100-3