- 50%

-50%

Dumas. Contele negru. Povestea adevaratului Monte-Cristo

Preț special 14,95 lei

Reducere 50%

Preț standard 29,90 lei
în stoc
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:

Estimare livrare: 15.04.2021

Generații întregi de cititori au fost fascinate de personajele lui Alexandre Dumas, mai ales de eroul nedreptățit din Contele de Monte-Cristo și de spadasinii curajoși din Cei trei muschetari. Cu toate acestea, puțini știu că aceste personaje memorabile au fost inspirate de tatăl lui Dumas, generalul Alex Dumas, fiul unui...

Generații întregi de cititori au fost fascinate de personajele lui Alexandre Dumas, mai ales de eroul nedreptățit din Contele de Monte-Cristo și de spadasinii curajoși din Cei trei muschetari. Cu toate acestea, puțini știu că aceste personaje memorabile au fost inspirate de tatăl lui Dumas, generalul Alex Dumas, fiul unui conte francez și al unei sclave negre din Haiti.

Tom Reiss îl readuce la viață pe generalul Dumas cu ajutorul corespondenței nepublicate până acum și al cercetărilor istorice meticuloase, furnizându-ne contextul necesar pentru a înțelege cât de excepțională a fost viața sa de general mulatru, într-un imperiu clădit pe munca sclavilor.

Din momentul în care a reușit singur să păstreze un pod în Alpi, împotriva a douăzeci de inamici, și până în anii în care a fost ținut prizonier într-o fortăreață, Alex Dumas s-a dovedit a fi un personaj captivant, pe care nici măcar imaginația debordantă a fiului său nu l-ar fi putut inventa.

 

Reiss îndepărtează vălul uitării de pe imaginea lui Alex Dumas...Această carte remarcabilă este un adevărat monument dedicat memoriei lui. Washington Post

 

Impresionant... Reiss își conduce povestirea într-un ritm captivant... Wall Street Journal

 

O lucrare detectivistică realizată de un autor premiat... The Daily Mail

Citeste mai mult > Citeste mai putin >
Data apariției:
Feb 2021
Tip copertă:
Broșată
Format:
110x165
Nr. pagini:
736
ISBN:
978-606-33-6734-2
De același autor Vezi toate
Din aceeasi categorie Vezi toate