- 65%

- 65%

-64.99%

Factorul Churchill. Cum a schimbat un singur om istoria

Autor: Boris Johnson
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
Pre╚Ť standard 39,90┬álei Pre╚Ť special 13,97┬álei

Reducere 65%

„Kronika“ este colec╚Ťia în care umanitatea este reconstruit─â prin c─âr╚Ťi care ne ajut─â s─â p─âtrundem în culisele celor mai interesante evenimente politice, sociale sau financiare de ieri ┼či de ast─âzi. Boris Johnson exploreaz─â, în paginile acestui volum, din ce anume este constituit...

„Kronika“ este colec╚Ťia în care umanitatea este reconstruit─â prin c─âr╚Ťi care ne ajut─â s─â p─âtrundem în culisele celor mai interesante evenimente politice, sociale sau financiare de ieri ┼či de ast─âzi.

Boris Johnson exploreaz─â, în paginile acestui volum, din ce anume este constituit „factorul Churchill“ – acea inteligen╚Ť─â unic─â a unuia dintre cei mai importan╚Ťi lideri ai secolului XX. Demontând miturile ╚Öi prejudec─â╚Ťile care au d─âinuit al─âturi de realitate, Johnson realizeaz─â – cu inteligen╚Ťa ╚Öi pasiunea caracteristice – portretul unui om al contradic╚Ťiilor, al curajului contagios, înzestrat cu o elocin╚Ť─â uimitoare ╚Öi cu o putere inegalabil─â de a croi strategii.

Curajos pe câmpul de lupt─â, Churchill a trebuit s─â primeasc─â ordin de la rege pentru a sta departe de focul b─ât─âliei în Ziua Z; a fost de acord cu bombardamentele strategice la scar─â extins─â, cu toate c─â ura distrugerile produse de r─âzboi ╚Öi îi dispre╚Ťuia pe politicienii care nu îi tr─âiser─â ororile. A fost un jurnalist apreciat, un mare orator ╚Öi a câ╚Ötigat Premiul Nobel pentru Literatur─â. A fost faimos pentru capacitatea de a combina serile de dineuri oficiale cu nop╚Ťile în care lua decizii cruciale pentru soarta r─âzboiului. Viziunea sa progresist─â asupra lumii l-a f─âcut un pionier în dezvoltarea sistemului public de s─ân─âtate, de educa╚Ťie ╚Öi de asisten╚Ť─â social─â, de╚Öi a r─âmas un adept incorigibil al incorectitudinii politice.

Factorul Churchill nu este o carte doar pe gustul pasiona╚Ťilor de istorie. Este o lectur─â esen╚Ťial─â pentru to╚Ťi cei care doresc s─â afle din ce material anume e f─âcut un mare lider.

„Fascinant ╚Öi, în acela╚Öi timp, serios documentat în ceea ce prive┼čte realiz─ârile marelui om.“ - Daily Telegraph

 „Propria energie a lui Churchill – faptul c─â a c─âutat continuu distrac╚Ťiile, gloria, un loc în lume ╚Öi puterea – are nevoie de un scriitor inteligent ╚Öipasionat pentru a face dreptate istoriei. Johnson este acel scriitor.“ - Mail on Sunday

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
attribute_icon
Jul 2017
Nr. pagini:
attribute_icon
416
Tip coperta:
attribute_icon
Broșată
Format:
attribute_icon
140 x 210
colectie
attribute_icon
Categorie:
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-1897-9
Pretul afisat este orientativ

Detalii produs

Data apari╚Ťiei  :  28 iul. 2017
Autor(i)  :  Boris Johnson
Numar pagini  :  416
Tip Coperta  :  Bro╚Öat─â
Format  :  140 x 210
colectie  :  Kronika
Categorie  :  Istorie
ISBN  :  978-606-33-1897-9

Din aceeasi categorie

Vezi toate

EBOOKS din aceeasi categorie

Vezi toate