lips─â stoc

- 35%

Factorul Churchill. Cum a schimbat un singur om istoria

0% of 100
RRP: 59,90┬álei Pre╚Ť special 38,94┬álei
lips─â stoc

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 59,90┬álei Pre╚Ť special 38,94┬álei

„Kronika“ este colec╚Ťia în care umanitatea este reconstruit─â prin c─âr╚Ťi care ne ajut─â s─â p─âtrundem în culisele celor mai interesante evenimente politice, sociale sau financiare de ieri ┼či de ast─âzi.

Boris Johnson exploreaz─â, în paginile acestui volum, din ce anume este constituit „factorul Churchill“ – acea inteligen╚Ť─â unic─â a unuia dintre cei mai importan╚Ťi lideri ai secolului XX. Demontând miturile ╚Öi prejudec─â╚Ťile care au d─âinuit al─âturi de realitate, Johnson realizeaz─â – cu inteligen╚Ťa ╚Öi pasiunea caracteristice – portretul unui om al contradic╚Ťiilor, al curajului contagios, înzestrat cu o elocin╚Ť─â uimitoare ╚Öi cu o putere inegalabil─â de a croi strategii.

Curajos pe câmpul de lupt─â, Churchill a trebuit s─â primeasc─â ordin de la rege pentru a sta departe de focul b─ât─âliei în Ziua Z; a fost de acord cu bombardamentele strategice la scar─â extins─â, cu toate c─â ura distrugerile produse de r─âzboi ╚Öi îi dispre╚Ťuia pe politicienii care nu îi tr─âiser─â ororile. A fost un jurnalist apreciat, un mare orator ╚Öi a câ╚Ötigat Premiul Nobel pentru Literatur─â. A fost faimos pentru capacitatea de a combina serile de dineuri oficiale cu nop╚Ťile în care lua decizii cruciale pentru soarta r─âzboiului. Viziunea sa progresist─â asupra lumii l-a f─âcut un pionier în dezvoltarea sistemului public de s─ân─âtate, de educa╚Ťie ╚Öi de asisten╚Ť─â social─â, de╚Öi a r─âmas un adept incorigibil al incorectitudinii politice.

Factorul Churchill nu este o carte doar pe gustul pasiona╚Ťilor de istorie. Este o lectur─â esen╚Ťial─â pentru to╚Ťi cei care doresc s─â afle din ce material anume e f─âcut un mare lider.

„Fascinant ╚Öi, în acela╚Öi timp, serios documentat în ceea ce prive┼čte realiz─ârile marelui om.“ - Daily Telegraph

 „Propria energie a lui Churchill – faptul c─â a c─âutat continuu distrac╚Ťiile, gloria, un loc în lume ╚Öi puterea – are nevoie de un scriitor inteligent ╚Öipasionat pentru a face dreptate istoriei. Johnson este acel scriitor.“ - Mail on Sunday

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 28 iul. 2017
Colectie : Kronika
Autor(i) : Boris Johnson
Tip Coperta : Broșată
Format : 140 x 210
Numar pagini : 416
ISBN : 978-606-33-1897-9