- 40%

Geografia gandirii. De ce gandesc diferit asiaticii si occidentalii

Nota ta:
80 % of 100
RRP: 49,99 lei Preț special 29,99 lei
în stoc

Estimare livrare: 06.03.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,99 lei Preț special 29,99 lei

Când psihologul Richard E. Nisbett le-a arătat o scenă subacvatică animată studenților lui americani, aceștia s-au concentrat pe un pește mare care înota alături de pești mai mici. În schimb, observatorii japonezi au comentat asupra mediului din fundal – iar diferitele moduri de a vedea sunt un indicator al diferențelor cognitive profunde între occidentali și extrem orientali. După cum Nisbett demonstrează în Geografia gândirii, oamenii gândesc – și chiar văd – diferit lumea din cauza ecologiei, a structurilor sociale, a filosofiei și a sistemelor educaționale diferite, care datează din Grecia și China antice. Geografia gândirii documentează cercetările fundamentale ale profesorului Nisbett în psihologie culturală, abordând întrebări precum:

• De ce excelau vechii chinezi la algebră și aritmetică, dar nu la geometrie, precum grecii ca Euclid?

• De ce li se pare atât de greu extrem-orientalilor să distingă un obiect din mediul care îl înconjoară?

• De ce învață copiii occidentali mai repede substantivele decât verbele, când în Asia de Est situația este inversă?

Într-un moment al istoriei în care nevoia de înțelegere și de colaborare interculturală nu a fost niciodată mai importantă, Geografia gândirii oferă atât o hartă pentru orientare, cât și un proiect de punte metaforică având drept scop să ne ajute să ne întâlnim la mijlocul drumului.

 

„Geografia gândirii poate marca deschiderea unui nou front în războaiele științei.“ Publishers Weekly

„Descoperirile lui Nisbett ridică provocări deosebite presupozițiilor universaliste despre gândirea și inferența umane.“ Philadelphia Inquirer

„Nisbett provoacă cu îndrăzneală presupunerea că toți oamenii, de pretutindeni, gândesc la fel.Booklist

„Această carte remarcabilă aduce contribuții-cheie la educație, știință, sănătate, afaceri, politică, limbaj și religie.Library Journal

 

RICHARD NISBETT a predat psihologie la Universitatea Yale și în prezent este profesor emerit la Universitatea din Michigan. A primit Premiul pentru Contribuții Științifice Deosebite al Asociației Americane de Psihologie, Premiul William James Fellow al Asociației Americane de Psihologie și în 2002 a fost numit membru al Fundației John Simon Guggenheim. Este autorul și editorul mai multor lucrări științifice. Locuiește în Ann Arbor, Michigan. La Editura Litera, de același autor, a apărut Mindware. Instrumente pentru o gândire inteligentă (2020).

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 20 nov. 2023
Colectie : Iq230
Autor(i) : Richard Nisbet
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
Numar pagini : 224
ISBN : 978-630-319-467-7