- 30%

- 30%

Ghidul microbilor. Cum să ne ferim de virusuri, ciuperci, bacterii și paraziți

Autor: Bonnie Henry
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
Preț standard 9,54 lei Preț special 6,68 lei

Reducere 30%

lipsă stoc

Descriere Ghidul microbilor. Cum să ne ferim de virusuri, ciuperci, bacterii și paraziți

Reputat epidemiolog, dr Bonnie Henry se ocupă îndeosebi de prevenirea și monitorizarea epidemiilor din întreaga lume, ocupând, printre altele, funcția de director al secției de urgențe de sănătate publică din cadrul Centrului de Prevenire și Control al Bolilor din British Columbia. A publicat articole în numeroase...

Descriere Ghidul microbilor. Cum să ne ferim de virusuri, ciuperci, bacterii și paraziți

Reputat epidemiolog, dr Bonnie Henry se ocupă îndeosebi de prevenirea și monitorizarea epidemiilor din întreaga lume, ocupând, printre altele, funcția de director al secției de urgențe de sănătate publică din cadrul Centrului de Prevenire și Control al Bolilor din British Columbia. A publicat articole în numeroase publicații de specialitate și este adesea invitată în emisiuni TV ca expert în epidemiologie.   

Autoarea ne poartă într-un periplu pe holurile companiei Microbii S.A., o corporație globală care se extinde și se dezvoltă de milioane de ani, cu scopul de a stăpâni lumea. De la virusuri la bacterii, de la paraziți la ciuperci, dr Bonnie Henry ne dezvăluie cele mai des întâlnite mituri și credințe greșite cu privire la microbii dăunători, dar și la cei benefici pentru sănătate.    

Prin prisma istoriei afecțiunilor provocate de microbii transmisibili pe calea aerului, a apei sau prin intermediul alimentației, precum și a informațiilor de ultimă oră din domeniul medical, ghidul de față oferă o perspectivă cuprinzătoare și bine documentată asupra evoluției celor mai frecvente boli și a metodelor de prevenire a acestora. În mod paradoxal, într-o lume în care suntem bombardați zi de zi cu informații medicale de tot soiul și agresați de campaniile publicitare ale companiilor farmaceutice care promit leacuri-minune pentru orice suferință, a devenit din ce în ce mai greu să înțelegem de ce ne îmbolnăvim și care sunt cauzele infecțiilor supărătoare de care, uneori, scăpăm atât de greu.   

Aflăm astfel, de pildă, care sunt diferențele esențiale dintre virusuri și bacterii, și de ce antibioticele nu funcționează câtuși de puțin în cazul celor dintâi, sau ce riscuri presupune o banală vizită la un salon de înfrumusețare și la ce pericole ne putem expune chiar și atunci când ne facem cumpărăturile la un supermarket de încredere.

Dar, ne liniștește autoarea, foarte multe boli provocate de microbi pot fi evitate dacă urmăm cu sfințenie regulile de bază pe care le cunoaștem din copilărie, însă, din păcate, le uităm atât de des: să ne spălăm temeinic pe mâini, să ducem mâna la gură când tușim și să rămânem acasă când avem febră. Căci „apa, săpunul și bunul-simț sunt cei mai buni dezinfectanți”.       

„Documentat temeinic și excelent scris, ghidul de față oferă sfaturi prețioase pentru a ne ajuta să ne păstrăm sănătatea într-un univers dominat de microbi.”       (Winnipeg Free Press)

 

 

 

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
Jun 2010
Tip coperta:
Broșată
Format:
130 x 195
Nr. pagini:
216
ISBN:
978-973-675-851-5
Pretul afisat este orientativ

Din aceeasi categorie

Vezi toate