- 35%

Ialta. Pretul pacii

Nota ta:
60 % of 100
RRP: 69,90 lei Preț special 45,44 lei
în stoc

Estimare livrare: 24.07.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 69,90 lei Preț special 45,44 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

O nouă istorie a celor opt zile din februarie 1945 în care Franklin Delano Roosevelt, Winston Churchill și Iosif Stalin au hotărât viitorul lumii. Imaginează-ți că ai putea trage cu urechea la discuțiile din timpul unui dineu cu trei dintre cele mai fascinante figuri istorice ale tuturor timpurilor. În această carte de referință, istoricul Serhii Plohii ne transportă în aceeași încăpere cu Churchill, Stalin și Roosevelt, în timpul întâlnirii acestora din momentele de cotitură ale războiului pentru a stabili termenii încheierii păcii.

Cu toate acestea, când cerneala nu se uscase încă, unii au început acuzele. Conservatorii cărora le repugna programul New Deal al lui Roosevelt l-au acuzat că nu apărase interesele americane. Era prea bolnav? Cedase prea mult în schimbul promisiunii lui Stalin de a intra în războiul împotriva Japoniei? S-ar fi putut descurca mai bine în Europa de Est? Atât stânga, cât și dreapta aveau să dea vina pe Ialta pentru începerea Războiului Rece.

Concluziile lui Plohii, având la bază cercetări de arhivă fără precedent, sunt surprinzătoare. Acestea contrazic poziția oficială – consolidate în timpul Războiului Rece – și argumentează că bolnavul Roosevelt se simțea mai bine decât credem. Avem acum ocazia să-l vedem în calitate de conducător pe timp de război. Ialta este o narațiune istorică originală, vie, care emană autoritate, un bestseller în cel mai clar sens al cuvântului.

 

„Un portret plin de culoare și de suspans al celor trei bătrâni lideri, la întâlnirea lor istorică.“ The Wall Street Journal

 

„Istoricul de la Harvard S.M. Plohii a realizat o relatare genială a celor opt zile din februarie 1945 în care «Cei Trei Mari» – Franklin D. Roosevelt, Winston Churchill și Iosif Stalin – au ajuns la un acord la Ialta în timp ce al Doilea Război Mondial nu se terminase încă.“ The Boston Globe

 

SERHII M. PLOHII este profesor de istorie a Ucrainei la Universitatea Harvard și autorul mai multor lucrări premiate despre istoria Ucrainei și a Rusiei, printre care The Cossacks and Religion in Early Modern Ukraine (2001), The Origins of the Slavic Nations: Premodern Identities in Russia, Ukraine and Belarus (2006) și Ukraine and Russia: Representations of the Past (2008).

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 25 mai 2020
Colectie : Kronika
Traducator(i) : Alexandru Țîrdea
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
Numar pagini : 688
ISBN : 978-606-33-4804-4