- 35%

- 35%

In umbra lui Kissinger

Autor: Greg Grandin
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
Preț standard 24,90 lei Preț special 16,19 lei

Reducere 35%

în stoc

Descriere In umbra lui Kissinger

Pentru a înțelege criza Americii contemporane, trebuie să îl înțelegem pe Henry Kissinger. Pornind de la lucrări semnate de Kissinger, precum și de la înregistrări secrete și documente de stat, multe dintre ele recent declasificate, Greg Grandin arată cum cel mai important consilier de politică externă al lui Nixon a pus...

Descriere In umbra lui Kissinger

Pentru a înțelege criza Americii contemporane, trebuie să îl înțelegem pe Henry Kissinger. Pornind de la lucrări semnate de Kissinger, precum și de la înregistrări secrete și documente de stat, multe dintre ele recent declasificate, Greg Grandin arată cum cel mai important consilier de politică externă al lui Nixon a pus umărul la reînvierea unei versiuni militarizate a excepționalismului american – chiar în timp ce prezida peste înfrângerea din Vietnam și peste un război dezastruos, secret și ilegal în Cambodgia.

Crezând că realitatea poate fi supusă prin puterea voinței sale, că intuiția este mai importantă în politică decât faptele reale și promițând că greșelile trecutului nu vor fi niciodată un obstacol în calea acțiunilor îndrăznețe viitoare, Kissinger a pregătit terenul pentru ascensiunea idealiștilor neoconservatori. Grandin reușește mai mult decât o simplă relatare concentrată fie asupra crimelor, fie asupra realizărilor lui Kissinger, oferind o interpretare nouă și convingătoare a influenței încă actuale a acestuia cu privire la modul în care Statele Unite își văd rolul în lumea de azi.

 

Un atac împotriva reputaţiei şi a moştenirii lui Henry Kissinger. The New York Times Book Review

 

O analiză detaliată a politicii externe americane în umbra lui Kissinger până în zilele noastre. Kirkus Review

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data apariției:
Jan 2021
Tip copertă:
Broșată
Format:
110x165
Nr. pagini:
448
ISBN:
978-606-33-6733-5
Pretul afisat este orientativ

Estimare livrare: 20.05.2021

Din aceeasi categorie

Vezi toate