lipsă stoc

- 70%

Istoria Greciei si a Romei

0% of 100
RRP: 69,90 lei Preț special 20,97 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 69,90 lei Preț special 20,97 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Civilizațiile magnifice create de vechii greci și de vechii romani reprezintă cea mai importantă moștenire a lumii clasice. Cu toate acestea, poveștile despre imperiile „civilizate“ ale grecilor și romanilor care au rezistat în fața barbarilor sunt departe de a fi adevărate. Tony Spawforth, cercetător apreciat, autor și colaborator la diverse publicații și emisiuni TV, urmărește aceste civilizații prin mai mult de șase milenii de istorie. Povestea lui ne dezvăluie că civilizația greacă și cea romană, în grade variabile, au fost surprinzător și în majoritate receptive la influențe externe, mai ales venite din Orient.

De la apariția civilizației miceniene în secolul al XVI-lea î.Hr., Spawforth urmărește drumul care ne duce prin apele vechii Egei spre zenitul statului elen și apariția Imperiului Roman și a creștinismului și consecințele întemeierii primului califat. Plină de informații provocatoare și cu un conținut proaspăt, este prima și singura lucrare accesibilă care ne spune povestea extraordinară a lumii clasice în întregimea ei.

 

„Informată, informativă și extrem de plăcută... O carte care aduce trecutul la viață.“ Peter Frankopan

„Un studiu binevenit despre două dintre cele mai mari puteri ale vechii lumi mediteraneene și destinele lor împletite... Într-o vreme când educația clasică este neglijată, aceasta reprezintă o introducere atrăgătoare și plină de informații într-o istorie care reverberează în evenimentele actuale.Kirkus Reviews

„Cu o deosebită agilitate, Spawforth combină materiale scrise, inscripții și izvoare arheologice și ne oferă o înțelegere nuanțată asupra modului în care evoluează civilizațiile.“ Michael Scott, autor al cărții Ancient Worlds

„O lectură interesantă, care oferă multe satisfacții.BBC History Magazine

 

TONY SPAWFORTH este profesor emerit de istorie antică la Universitatea Newcastle, prezentator de opt documentare de arheologie în seria Ancient Voices, la BBC2, și autor a numeroase cărți, incluzând Greece and the Augustan Cultural Revolution.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 16 sept. 2022
Colectie : Kronika
Autor(i) : Tony Spawforth
Traducator(i) : Cosmin Nedelcu
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
Numar pagini : 496
ISBN : 978–606–33–8191-1