lipsă stoc

Marea carte despre monștri, spiriduși, dragoni și uriași

Nota ta:
100 % of 100
48,07 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

„...Atat dragonii chinezesti cat si cei japonezi sunt monstri fara aripi, cu trupul solzos de sarpe cu patru picioare scurte si gheare ascutite...”

Autorul britanic John Malam a studiat istoria antică și arheologia și a participat la excavările din diverse situri arheologice din Marea Britanie, înainte de a se dedica în întregime literaturii pentru copii, cu o predilecție clară pentru subiecte legate de civilizațiile străvechi. De această dată, John Malam propune o incursiune palpitantă în lumea legendelor și poveștilor cu creaturi fabuloase din folclorul diverselor popoare.

Periplul acesta prin lumea mitului și a basmului îi poartă pe cei mici prin Grecia, Germania, țările Scandinave, Statele Unite, Marea Britanie, China, Japonia, Orientul Mijlociu și nu numai, pe urmele goblinilor și zânelor, dragonilor, uriașilor și monștrilor de tot soiul.

Mitologia greacă este foarte bine reprezentată, cei mici având ocazia să afle, poate pentru prima dată, bine-cunoscutele legende despre Tezeu și Minotaur, Iason și Lâna de Aur, precum și cine au fost frumoasele Nereide, înfricoșătorul Cerber, viteazul Hercule.

Ei vor mai face cunoștință și cu înfricoșătoarea Baba-Iaga din folclorul rusesc și se vor minuna de faptele de vitejie ale ucigașilor de dragoni, precum Beowolf sau Sfântul Gheorghe, în lupta sa cu balaurul.

Cartea se adresează tuturor copiilor (îndeosebi celor cu vârste cuprinse între șase și nouă ani) o invitație pe tărâmul magiei, al mitului și fanteziei.

 

 

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 31 mai 2010
Autor(i) : John Malan
Tip Coperta : Cartonată
Format : 255 x 305
Numar pagini : 120
ISBN : 978-973-675-788-4