- 55%

Matematica în 30 de secunde

Seria: 30 de secunde
0% of 100
RRP: 49,90 lei Preț special 22,46 lei
în stoc

Estimare livrare: 13.12.2023

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,90 lei Preț special 22,46 lei

Ultima teoremă a lui Fermat, numărul pi, șirul lui Fibonacci și triunghiul lui Pascal? Desigur, știi ce înseamnă toate acestea. Adică ai auzit de ele. Dar ți-ai putea uimi invitații la o petrecere explicându-le cum a fost demonstrată, în sfârșit, teorema lui Fermat? Și ai putea să-ți împărtășești cunoștințele remarcabile despre pi, la desert?

Matematica în 30 de secunde este aici pentru a-ți îmbogăţi cunoștințele din domeniu, reducând până și cele mai complexe teorii matematice la două pagini, circa 300 de cuvinte și o ilustraţie. Indiferent că vrei să înțelegi diferențele esențiale dintre o exponențială și un logaritm sau de ce există niveluri diferite ale infinitului, această carte va aprinde o scânteie în mintea celor cărora matematica li s-a părut mereu o materie imposibilă. Însoțită de reprezentări grafice ingenioase, cartea include și minibiografii ale celor mai de seamă gânditori din istoria calculelor matematice. Citește-o și vei descoperi că matematica poate fi cu adevărat un domeniu magic, nu o materie care-ți blochează mintea.

 

Editorul Richard Brown este director de studii universitare la Catedra de matematică a Universității Johns Hopkins din Baltimore, Maryland. Studiază modul în care studenții parcurg trecerea dificilă de la matematica de gimnaziu și liceu la cea de nivel universitar.

 

Detalii produs

Data apariției : 16 sept. 2019
Serie : 30 de secunde
Autor(i) : Richard Brown
Tip Coperta : Cartonată
Format : 180x230
Numar pagini : 160
ISBN : 978-606-33-3795-6